lotto

Hva skjer egentlig etter at du har fått Telefonen fra Hamar?

Har du lurt på hvordan det er å bli Lotto-millionær? Denne oppfølgingen kan du forvente dersom du blir del av millionærklubben utenom det vanlige.

TELEFONEN FRA HAMAR: Lagre nummeret 625 60 000, så tar du telefonen når Norsk Tipping ringer.Gro Synstad
Forfatterbilde Norsk TippingPernilleStorholm SkaretPublisert:6. august 2018Endret:2. januar 2023

Drømmen om å bli Lotto-millionær er for mange stor. Kanskje gjelder det deg også? Og dersom du skulle være så heldig å få sju rette og stikke av med førstepremiepotten, har du en rekke fine ting i vente.

Bli med i trekningen om rundt 14 mill. - spill Lotto!

Dette skjer når Lotto-tallene er trukket

FORBEREDELSER: Når tallene er trukket og Lotto-trekningen på NRK er over, gjør Norsk Tippings vinnerteam seg klart til å ta kontakt med kveldens ferske Lotto-millionærer.

TELEFONEN FRA HAMAR:  Vinnerne ringes fra Telefonen fra Hamar rundt klokka 20.00 på lørdagskveldene. Om du får en telefon fra 625 60 000, så anbefaler vi å ta den!

BUDSKAPET: Når Norsk Tippings kontakt er heeelt sikker på at han eller hun snakker med rett person, formidles det glade budskap: «Gratulerer, du er Lotto-millionær!»

VINNERØYEBLIKKET: - Noen av de mest impulsive er raskt oppe i sofaen, hoppende, jublende og tar en tur ut på byen eller til naboen for å feire umiddelbart. Andre blir sittende i sofaen lettere sjokkert, og lurer på om de har hørt riktig, sier Ingrid Roterud Mathisen, vinneransvarlig i Norsk Tipping.

ØKONOMISK VEILEDNING: Alle som vinner 2 millioner kroner eller mer i Norsk Tippings spill, tilbys økonomisk veiledning.

- Vi ønsker at vinnerne skal få den bistanden de trenger for å ta gode valg for pengepremien sin. Vi tilbyr derfor en basisveiledning på vår regning. Det er viktig for selskapet at denne veiledningen skjer gjennom en nøytral tredjepart, og at vi holder oss på en armlengdes avstand, sier Ingrid Roterud Mathisen, vinneransvarlig i Norsk Tipping.

MILLIONÆRLUNSJ: Er du blitt Lotto-millionær - ja, da blir du selvfølgelig invitert på millionærlunsj på Hamar. På lunsjen samles flere Norsk Tipping-millionærer samtidig til nydelig lunsj, underholdning og omvisning hos Norsk Tipping. I tillegg får de en omvisning i Lotto-studioet hos produksjonsselskapet Fabelaktiv på Hamar. Det er vinneransvarlig Ingrid som er vertinne for lunsjen, og en av Lotto-programlederne – Ingeborg Myhre, Reidar Buskenes eller May Lisbeth Midtgård Myrvang – er også til stede. En eksklusiv og morsom lunsj helt utenom det vanlige.

SJEKKE SALDOEN: Mange av spillerne som blir Lotto-millionærer sier de sliter med å tro at det kan være sant. «Du kødder?», «Jeg tror ikke på deg!» og «Hvordan kan jeg få bekreftet dette?» er fraser som går igjen under vinnersamtalene. Derfor gleder mange seg til å sjekke saldoen for å virkelig få bekreftet at de er blitt millionærer og at det hele ikke bare var en drøm.

OPPFYLLE DRØMMER:73 prosent av de ferske millionærene sier de bruker deler av gevinsten på å oppfylle en eller flere drømmer. Reising, ny bil, ny bolig og deling av pengene med familie og venner er noe av det de ferske millionærene oftest bruker penger på.

Hvilke drømmer oppfyller du?

Lørdag er det som vanlig ny Lotto-trekning med rundt 14 millioner kroner i førstepremiepotten. Dersom du får sju rette, kan du begynne å tenke på hvilke drømmer du skal oppfylle.

Spill Lotto før lørdag klokka 18.00.

Lykke til!

(Vinnersannsynligheten for førstepremien i Lotto er ca. 1:5,4 mill. per rekke.)

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler