eurojackpot

Dette visste du kanskje ikke om Eurojackpot?

Med førstepremiepott på over 300 millioner kroner, er det lov å drømme seg bort. Men visste du at mange blir millionærer i Eurojackpot uten 5+2 rette?

TREDJEPREMIE: Om en ikke skulle gå helt til topps på premiestigen, er det også mulig å bli millionær på tredjepremie.Mari Lehtisalo, Veikkaus
Forfatterbilde Norsk TippingOla ThorsetPublisert:13. juni 2024

For halvannen uke siden kunne en heldig danske slippe jubelen løs etter å ha vunnet førstepremiepotten i Eurojackpot på svimlende 1 378 680 000 kroner.

Eurojackpot er spillet med de høye pottene, og for mange er nok litt av dagdrømmen nettopp å vinne stort når man leverer sine rekker.

Fredag 14. juni er førstepremiepotten på ca. 310 millioner kroner, og en eventuell alenevinner kan meget vel kalle seg for storvinner.

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Flest millionvinnere på tredjepremie

Å prikke inn 5+2 rette, og dermed vinne førstepremie i Eurojackpot er mildt sagt en krevende øvelse. Vinnersjansen for dette er 1:140 millioner per rekke. Samtidig skjer det for noen svært få heldige. Blant dem en norsk kvinne som vant utrolige 1,36 milliarder kroner i januar i år.

Totalt har vi fått 55 norske millionærer i Eurojackpot i år. Brorparten av disse er tredjepremievinnere eller vinner av nasjonal tilleggstrekning.

Så sent som forrige tirsdag, ble to nordmenn millionærer etter å ha truffet med 5+0 rette, og dermed sikret tredjepremie. Vinnersummen var 1 011 025 kroner til hver av dem, en kvinne fra Rælingen og en mann fra Ullensvang. Førstnevnte reagerte slik da hun fikk Telefonen fra Hamar:

– Oi, oi, oi! Kødder du nå eller? Det er jo helt sinnssykt. Jeg tror jeg får sjokk. Dette hadde jeg aldri forestilt meg at skulle skje, sa den meget glade romerikingen.

Hele 31 ganger i 2024 har det skjedd at norske spillere har vunnet tredjepremie. 24 av disse var millionpremier, mens én var andelsbank. (Vinnersjanse for tredjepremien er ca. 1:3,1 millioner per rekke.)

Andrepremien har blitt vunnet av norske spillere tre ganger i 2024, med premier på henholdsvis 7-, 10,4 og 63,9 millioner kroner. (Vinnersjanse for andrepremien er ca. 1:7 millioner per rekke.)

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Millionær-Øystein

Også verdt å huske er følgende faktum: Hver Eurojackpot-trekning trekkes en norsk tilleggspremie på 1 million kroner. Denne trekkes tilfeldig blant alle som har levert spill til den aktuelle trekningen, og her trengs det ingen rette for å kunne vinne. Millionen kan vinnes av en enkeltspiller, spillelag eller andelsbank.

For to uker siden var det trønderen Øystein Ødegård Lund (51) som ble den heldige, og dermed kunne han altså innkassere 1 million blanke kroner på starten av helga. Da ble god stemning i hjemmet på Hitra.

– Ja, jeg vet ikke helt om jeg tror det enda, men det er i hvert fall noen her som ble glade, sier han til jubel fra kona i bakgrunnen.

– Jeg har akkurat hatt service på bilen som kom på nesten 30 000 kroner, så det her passer veldig bra, humret han – og la til at det nok ville bli en liten feiring på på paret.

– Nå får vi ta en pils tenker jeg, så blir det en knall helg, sier han avslutningsvis.

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler