lotto

Direkte-drama: Tok telefonen i siste sekund - vant 100.000,-

Det var virkelig på hengende håret, men det gikk akkurat: Jørn Nettum (44) svarte Telefonen fra Hamar i grevens tid og innkasserte dermed 100.000 kroner.

PÅ HÅRET: Programlederne Elin Bjørn (t.v.) og Ingrid Roterud Mathisen nådde 100.000-kronersvinneren i absolutt siste sekund.Foto: Ola Thorset
Forfatterbilde Norsk TippingOla ThorsetPublisert:29. oktober 2019Endret:2. januar 2023

Mandag til og med fredag denne uka er det daglige direktesendinger på Norsk Tippings Facebook-side, der vi hver kveld klokken 19.00 trekker ut og ringer en vinner av 100.000 kroner. Det eneste du trenger å gjøre for å være med i konkurransen, er å ha en gyldig Lotto-kupong denne uka - samt at du har registrert deg med navn og telefonnummer på Lotto.no

Spill Lotto her!

Iskald totning

En vesentlig del av konkurransereglene er følgende: Den som trekkes ut og ringes opp  svare telefonen innen det har gått 60 sekunder. Under tirsdagens direktesending på Facebook ble det mildt sagt spennende da vi skulle ringe kveldens vinner, Jørn Nettum fra Skreia på Toten. 

To ganger ringte det til telefonsvareren slo inn. På det tredje forsøket - i siste sekund - svarte imidlertid Jørn fra Toten. Da hadde programleder Elin Bjørn vært litt rask på labben og lagt på. Men i og med at han hadde svart innen de 60 sekundene, om enn på hårfint vis, ble han kveldens vinner. Dermed ble det en fjerde oppringning - og da fikk vi den iskalde totningen i tale.

(Artikkelen fortsetter under videoen).


- Jeg tar normalt ikke telefonen hvis jeg tror det er telefonselgere, forklarte Nettum på direktesendingen. 

- Du tok telefonen helt i siste sekund. Hadde du ikke tatt den, hadde vi gått videre til neste trukne på lista - og du hadde gått glipp av 100.000 kroner.

- Jeg får begynne å svare på telefonen framover, svarte en munter Nettum - som etter sending la til at Norsk Tippings vinnernummer - 625 60 000 - blir lagret på hans telefon. 

LES OGSÅ: Mandagens vinner tok telefonen på taket

Fest i helga

44-åringen - som kjører langtransport - var på jobb da vi nådde ham med gledesbudskapet. I det han var i ferd med å avslutte for kvelden, konkluderte han med følgende:

- Nå skal jeg parkere og ta kvelden. Jeg ble litt skjelven her nå!

- Hvordan skal pengene brukes?

- Dette kom litt brått på. Men det mye rart en kan bruke de på, så vi får se. Men det blir nok en ordentlig fest til helga, lovet han - før han sendte av gårde følgende oppfordring til programleder Elin Bjørn:

- Du kan gjerne ringe meg hver dag!

Spill Lotto her!

Tre sjanser til - og ikke glem lørdag!

Onsdag kveld kl. 19.00 er det klart for nok en direktesending, der vi trekker en ny person som vinner 100.000 kroner. Og det samme skjer hver kveld fram til og med fredag. Med andre ord er det tre muligheter igjen til å vinne 100.000 kroner. For å være med i trekningen, må du altså ha en gyldig Lotto-kupong, og ha registrert deg på Lotto.no med navn og telefonnummer. 

Lørdag 2. november er det ekstratrekning i Lotto, hvor vi skal trekke fem Lotto-spillere som vinner én million kroner hver. Det spesielle er at vi først deler alle Lotto-spillerne inn i fem aldersgrupper, og så trekker vi én millionvinner i hver av dem.

Les mer om ekstratrekningen lørdag 2. november her

  • Vinnersannsynlighet for Facebook-trekningene: 1: antall registrerte deltakere per dag.

  • Vinnersannsynlighet for ekstratrekningen på lørdag er 1:antall innleverte rekker i hver aldersgruppe.

  • Vinnersannsynligheten for sju rette i Lotto er 1:5,4 millioner pr. rekke.

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler