Hjelper rekordvinneren: - Viktig at millionærene sover godt

Hjelper rekordvinneren: - Viktig at millionærene sover godt

HJELPEN ER NÆR: Torbjørn Evjenth og Brede Haglund i Brækhus Advokatfirma står klare til å hjelpe nybakte millionærer.

Foto: Nina Rundsveen

Hjelper rekordvinneren: - Viktig at millionærene sover godt

- Det er en del ting som går igjen når vi snakker med nybakte millionærer, forteller advokatene Torbjørn og Brede.

Fredag 18. august ble det satt ny norsk premierekord, da en mann vant hele 441 millioner kroner i Eurojackpot.

For den heldige spilleren, og andre nybakte millionærer, kan det være godt å vite at advokatene Torbjørn Evjenth og Brede Haglund i Brækhus Advokatfirma står klare til å hjelpe.

- Vi forteller aldri vinnerne hva de skal bruke pengene på, men vi er en uavhengig sparringspartner og kan komme med gode råd, sier Torbjørn.

Unner seg litt ekstra

De to advokatene har per dags dato snakket med 345 av Norsk Tippings millionærer og forteller at det er enkelte spørsmål som går igjen.

- Mange er opptatt av skatt, arv og hvordan de kan dele premien med andre. Til det kan vi si at gevinsten er skattefri og arveavgiften er avskaffet, sier Torbjørn. 

Han forteller at de veileder mange forskjellige vinnere, men at folk jevnt over er fornuftige.

- En del ønsker å unne seg litt ekstra, som en fin bil eller en tur med Hurtigruta, mens andre igjen snur seg rundt og kjøper drømmegata i Monopol, ler advokaten.

Sikrer nattesøvnen

Alle som vinner to millioner kroner eller mer i Norsk Tippings spill tilbys økonomisk veiledning.

- Vinnerne uttrykker ofte at de er glade for å få muligheten til å diskutere ulike spørsmål med en advokat som er vant til å veilede millionærer, sier Torbjørn. 

Han forteller at det er både artig og litt rart å veilede storvinnere som har blitt flere hundre millioner kroner rikere.

- Det dukker gjerne opp en del andre problemstillinger hvis du vinner så mye penger. Vi tar oss tid til å passe på at vinnerne beholder nattesøvnen, og orienterer om hvilke muligheter som finnes og kan passe for den enkelte.

Vinneransvarlig i Norsk Tipping, Ingrid Roterud Mathisen, forteller at selskapet ønsker at vinnerne skal få den bistanden de trenger for å ta gode valg for pengepremien sin.

- Vi tilbyr derfor en basisveiledning på vår regning. Det er viktig for Norsk Tipping at denne veiledningen skjer gjennom en nøytral tredjepart, sier hun.