eurojackpotvinnerhistorie

Rekordvinner dagen derpå: - Det har vært et rart halvt døgn

Norgeshistoriens største vinner av et pengespill noensinne forteller at han har fått pusta litt etter at han vant 441 millioner fredag kveld. 

MILLIONTELEFON: Vinneransvarlig i Norsk Tipping, Ingrid Roterud Mathisen, fikk æren av å formidle de gode nyhetene til mannen etter Eurojackpot-trekninga fredag kveld.Foto: Nina Rundsveen
Forfatterbilde Norsk TippingNinaRundsveenPublisert:19. august 2017Endret:2. januar 2023

- Det har vært et rart halvt døgn, forteller mannen som fredag 18. august var den eneste som klarte å prikke inn 5+2 rette i Eurojackpot.

Dermed sikra han seg hele førstepremiepotten på 441 millioner kroner. Det er mer enn dobbelt så mye som forrige rekordutbetaling hos Norsk Tipping.

Den fant sted i mai 2013. Da vant en mann 216 millioner kroner i Vikinglotto.Året etter stakk ei kvinne av med 127,6 millioner i samme spill.

- Jeg har fått pusta litt siden jeg fikk beskjeden. Det er jo en fantastisk nyhet, forteller den nybakte multimillionæren.

Visste ingenting

Mannen visste ingenting før Norsk Tipping slo på tråden fredag kveld. 

- Han fikk en anelse da han så at det var et Hedmark-nummer som ringte. I tillegg rakk han å gå inn på nettsiden vår mens vi pratet sammen, og så at potten hadde gått. Da forsto han det sakte, men sikkert, forteller Ingrid Roterud Mathisen.

Hun er vinneransvarlig i Norsk Tipping og var den som fikk æren av å gi mannen millionbeskjeden.

Får økonomisk veiledning

Alle storvinnerne til Norsk Tipping får økonomisk veiledning og premien blir overført til spillerens bankkonto i løpet av de nærmeste dagene.

Vi gratulerer!

(Vinnersjansen for førstepremien i Eurojackpot er 1:95 mill. per rekke.)

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler