eurojackpotvinnerhistorie

Mann i 20-åra vant 1 million: - Det er nesten uvirkelig

Mannen i 20-årene fra Stor-Elvdal var i ferd med å rydde av bordet etter fredagstacoen da han plutselig ble Eurojackpot-millionær.

Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingGroSynstadPublisert:11. februar 2022Endret:3. januar 2023

Den nasjonale vinneren i Eurojackpot fredag var altså en mann i 20-årene fra Stor-Elvdal i Innlandet. Han ble rimelig overrasket da han fikk overbrakt millionbeskjeden.

- Nei, dæven. 1 million kroner. Det passer veldig fint, for vi driver og pusser opp huset, sier mannen.

Han innrømmer at pulsen steg noe da han fikk høre summen han hadde vunnet.

- Jeg drev og rydda ut etter taco-middagen - og var ganske avslappa helt til du ringte. Det er jo litt uvirkelig å vinne så mye penger, det må det være lov å si. Det er ikke hver dag man hører det der. Og ikke hadde det vært noe moro om man hørte det hver dag, heller, sier han.

- Søkte opp nummeret

Han kjente ikke igjen vinnernummeret til Norsk Tipping, men gjorde en kjapp sjekk før før han svarte.

- Jeg hadde ikke lagret nummeret, så jeg søkte det opp hos opplysningen mens telefonen ringte. Jeg var litt i tvil om jeg skulle ta den, men jeg så det var Norsk Tipping. Først trodde jeg det var noen som skulle selge meg et eller annet, sier mannen.

Den nybakte millionæren forteller at han ikke leverer Eurojackpot fast, men denne gangen hadde han altså en kupong inne.

- Nå skal jeg ta og sprette meg en øl eller to. Jeg må feire litt, sier mannen. Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Ca. 322 mill. i 1. premiepotten

Under hovedtrekningen i Finland ble denne tallrekka trukket ut fredag 11. februar:

5 - 10 - 26 - 37 - 42

Stjernetall: 3 - 10

Ingen spillere hadde 5+2 rette, mens tre utenlandske spillere hadde 5+1 rette og vant 6 542 685 kroner hver.

Fredag 18. februar vil førstepremiepotten vil være på ca. 322 mill. kroner, mens andrepremiepotten vil være på ca. 20 millioner kroner. 

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler