eurojackpotvinnerhistorie

Eurojackpot: Simon delte 1 million med andelslag

Middagsdaten med kona tok en litt annen vending enn forventet da Simon Engjaberg Øye (38) fra Ørsta plutselig ble oppringt fra Hamar.

MIDDAG FOR TO: Den glade Eurojackpot-andelsvinneren Simon Engjaberg Øye og kona Gry Sætre Øye fikk en ekstra hyggelig kveld i Stryn.privat
Forfatterbilde Norsk TippingLineTrollerPublisert:11. juni 2021Endret:3. januar 2023

Å bli forstyrret av en telefonoppringning under en date er ofte ikke så populært, men det finnes unntak: Dersom nummeret viser seg å være fra 625 60 000, selveste vinnernummeret hos Norsk Tipping, synes nok de aller fleste at det er innafor å svare – selv midt under en romantisk restaurantmiddag med kona.  

Bygger hytte

Det var nettopp dette som hendte Simon Engjaberg Øye (38) fra Ørsta i Møre og Romsdal. 38-åringen var rimelig rask med å ta telefonen da Norsk Tippings vinnernummer lyste opp mobilskjermen under restaurantbesøket med kona.

Øye var nemlig en av ti spillere i et andelslag som fredag 11. juni delte den nasjonale tilleggspremien i Eurojackpot på 1 million kroner. Dermed er det også ni andre østringer som går sommeren i møte med 100 000 kroner ekstra på feriekontoen. 

– Så bra! Nei, dette var kjekt, svarer Øye da Norsk Tipping forklarer ham hvordan han har vunnet.

– Dette passer veldig bra. Vi holder på å bygge hytte i Stryn. I dag har vi vært på inspeksjon og benyttet derfor anledningen til å ta en date her. Nå blir det bra møblement til hytta, og så må vi ferie litt ekstra i kveld, avslutter Øye fornøyd.

Vinnerkupongen ble kjøpt hos Narvesen Amfi Ørsta.

Norsk Tipping gratulerer Simon Engjaberg Øye og alle de andre andelsvinnerne!Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.To spillere delte 2. premiepotten

1. premiepotten i Eurojackpot står fortsatt støtt etter fredagens trekning og vokser nå til ca. 352 millioner kroner til neste trekning fredag 18. juni.

2.- og 3. premiepottene gikk det derimot hull på: 2. premiepotten ble delt mellom to spillere fra Polen og Finland som fikk ca. 4,9 millioner kroner hver, mens 3. premien på ca. 2,3 millioner kroner ble delt mellom tre spillere – også de fra det store utland. 

Dette var tallene som ble trukket:

Hovedtall: 8 - 20 - 23 - 48 - 50

Stjernetall: 8 - 9

1. premiepotten godgjør seg

Fredag 18. juni er det ny trekning i Eurojackpot. Denne gangen ligger ca. 352 millioner kroner klar i 1. premiepotten mens 2. premiepotten er på ca. 25 millioner kroner.  

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler