lotto

Ekstra klar til 17.mai med Lotto

Hvem får god grunn til å rope litt ekstra hurra på grunnlovsdagen etter lørdagens Lotto-trekning?

EKSTRA STOR PAVLOVA?: Noen vil kunne tjuvstarte feiringa allerede lørdag dersom de spiller Lotto før spillestopp kl. 18:00.
Forfatterbilde Norsk TippingGunhildVike NeråsPublisert:13. mai 2021Endret:3. januar 2023

Årets 17. mai blir nok en særs rolig affære for de fleste av oss. Mange vil måtte nøye seg med bunad og kake på balkongen, men dersom man spiller Lotto før kl. 18.00 på lørdag kan man kanskje fort ende opp med ekstra kake? Med 14 millioner i førstepremiepotten er det god grunn til å juble hvis tallene går veien, uavhengig av om man planlegger å feire inne eller ute.

Fem vinnere...

Med flere heldige vinnere ble det god kok på Lotto-trekningen forrige lørdag. De fem spillerne delte førstepremiepotten, og kunne dermed glede seg over 2 872 555 kroner hver. 

Hos vinneren i Os i Østerdalen, en mann i 40-årene, ble det fullt kaos da beskjeden kom. Her var det full jubel og hundeglam ute i sola, og vinneren ble så forfjamset at han la på røret og måtte ringes på nytt.

- Hjertet går i to hundre her, sa han da han var tilbake på tråden. - Nå skal jeg bygge garasje.

 Les mer om forrige ukes Lotto-trekning her

 ... og en skeptisk Joker

En som i alle fall er klar til 17. mai er lørdagens Joker-kandidat, selv om det tok litt overbevisning. Han trodde nemlig at hele opplegget var juks og fanteri, og det var først etter at kveldens sending var over og premiestigen var ferdig klatret at han forstod at han hadde vunnet.

- Nå blir det nok is til 17. mai, sa han fornøyd før han puttet kona på telefonen så hun også kunne få med seg nyheten.

En fin påminnelse der på at det kan være verdt å lagre vinnernummeret til Norsk Tipping på telefonen, så slipper man å få gode nyheter helt uforberedt.

Lykke til!

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler