Elverum-Nærbø: Kan David slå Goliat i håndballcupfinalen?

På papiret skal det være rått parti: Champions League-laget Elverum mot «lille» Nærbø. Men sistnevnte har gjort det ubehagelig for østerdølene før.

FAVORITTER: Alt annet enn cupgull er et sjokk for Endre Langaas (t.v.), Luc Abalo, Edwin Aspenbäck, Thorsten Fries og resten av Elverum.Foto: Geir Olsen, NTB
Forfatterbilde Norsk TippingOla ThorsetPublisert:28. desember 2020Endret:2. januar 2023

Norsk håndballs klubbgigant på herresiden har profiler som Luc Abalo, Alexandre Blonz og Josef Pujol på laget - for å nevne noen. Også denne sesongen er de med i håndballens fineste selskap, Champions League - der det i forrige kamp ble seier mot hviterussiske Meshkov Brest. Lille julaften valset de over ØIF Arendal med 33-22, og sikret dermed tabelltopp i Rema 1000-ligaen - foran nevnte ØIF Arendal.

Elverum-Nærbø på Oddsen (kampstart 16.30 tirsdag)

Sjokkerer de igjen?

Men tirsdag er det altså cupfinalen som venter - nærmest på hjemmebane i Boligpartner Arena på Hamar. Motstander Nærbø, som har stått for en eventyrlig reise oppover i norsk håndball de senere årene, må finne seg i å spille rollen som David i kampen mot Goliat. 

Mandag hadde Norsk Tipping følgende odds på kampen: Elverum-seier 1,25, uavgjort 9,50, Nærbø-seier 5,00.

Nærbø er i cupfinalen for aller første gang, mens de hvite og svarte fra Innlandet spiller sin 10. finale. Elverum har på disse kampene samlet tre cupgull. Det siste kom i fjor, da Haslum ble slått 35-22 i Oslo Spektrum. 

Selv om Elverum er soleklare favoritter, er det på langt nær noen enkel oppgave de står overfor. De blåhvite fra Jæren spilte for eksempel svært jevnt med Elverum i seriekampen i oktober. Hjemme i Nye Loen ble serielederen til slutt for sterk, og vant 25-23. 

I serien har Nærbø til tider imponert, og ligger nå på øvre halvdel (5. plass). Topplaget ØIF Arendal ble for øvrig slått 30-25 i NM-semifinalen. 

Det er også verdt å nevne at rogalendingene både i 2019 og 2018 klarte å slå elverumsingene i serien.

Askeladd med stor entusiasme

Men at det blir Davids kamp mot Goliat er det liten tvil om. Elverum er kjent som mønsterbruket i norsk herrehåndball - med en stjernespekket og bred spillerstall, ordnet økonomi, solid organisasjon, internasjonal erfaring gjennom mange sesonger - og stempel som utviklingsarena for lovende spillere.

Nærbø har på sin side fått et Askeladden-stempel. Anført av primus motor og trener Rune Haugseng, har de satset på unge og lokale spillere - og gradvis lagt stein på stein for etablere seg i toppen av norsk håndball. Budsjett, organisasjon og spillerstall er på et helt annet nivå enn Elverum. Samtidig: Entusiasmen og gløden er på samme nivå - minst. Kanskje holder det til kongepokal?

Elverum-Nærbø på Oddsen (kampstart 16.30 tirsdag)

Relaterte artikler