Elverum-Nærbø: Kan David slå Goliat i håndballcupfinalen?

Elverum-Nærbø: Kan David slå Goliat i håndballcupfinalen?

FAVORITTER: Alt annet enn cupgull er et sjokk for Endre Langaas (t.v.), Luc Abalo, Edwin Aspenbäck, Thorsten Fries og resten av Elverum.

Foto: Geir Olsen, NTB

Elverum-Nærbø: Kan David slå Goliat i håndballcupfinalen?

På papiret skal det være rått parti: Champions League-laget Elverum mot «lille» Nærbø. Men sistnevnte har gjort det ubehagelig for østerdølene før.

Norsk håndballs klubbgigant på herresiden har profiler som Luc Abalo, Alexandre Blonz og Josef Pujol på laget - for å nevne noen. Også denne sesongen er de med i håndballens fineste selskap, Champions League - der det i forrige kamp ble seier mot hviterussiske Meshkov Brest. Lille julaften valset de over ØIF Arendal med 33-22, og sikret dermed tabelltopp i Rema 1000-ligaen - foran nevnte ØIF Arendal.

Elverum-Nærbø på Oddsen (kampstart 16.30 tirsdag)

Sjokkerer de igjen?

Men tirsdag er det altså cupfinalen som venter - nærmest på hjemmebane i Boligpartner Arena på Hamar. Motstander Nærbø, som har stått for en eventyrlig reise oppover i norsk håndball de senere årene, må finne seg i å spille rollen som David i kampen mot Goliat. 

Mandag hadde Norsk Tipping følgende odds på kampen: Elverum-seier 1,25, uavgjort 9,50, Nærbø-seier 5,00.

Nærbø er i cupfinalen for aller første gang, mens de hvite og svarte fra Innlandet spiller sin 10. finale. Elverum har på disse kampene samlet tre cupgull. Det siste kom i fjor, da Haslum ble slått 35-22 i Oslo Spektrum. 

Selv om Elverum er soleklare favoritter, er det på langt nær noen enkel oppgave de står overfor. De blåhvite fra Jæren spilte for eksempel svært jevnt med Elverum i seriekampen i oktober. Hjemme i Nye Loen ble serielederen til slutt for sterk, og vant 25-23. 

I serien har Nærbø til tider imponert, og ligger nå på øvre halvdel (5. plass). Topplaget ØIF Arendal ble for øvrig slått 30-25 i NM-semifinalen. 

Det er også verdt å nevne at rogalendingene både i 2019 og 2018 klarte å slå elverumsingene i serien.

Askeladd med stor entusiasme

Men at det blir Davids kamp mot Goliat er det liten tvil om. Elverum er kjent som mønsterbruket i norsk herrehåndball - med en stjernespekket og bred spillerstall, ordnet økonomi, solid organisasjon, internasjonal erfaring gjennom mange sesonger - og stempel som utviklingsarena for lovende spillere.

Nærbø har på sin side fått et Askeladden-stempel. Anført av primus motor og trener Rune Haugseng, har de satset på unge og lokale spillere - og gradvis lagt stein på stein for etablere seg i toppen av norsk håndball. Budsjett, organisasjon og spillerstall er på et helt annet nivå enn Elverum. Samtidig: Entusiasmen og gløden er på samme nivå - minst. Kanskje holder det til kongepokal?

Elverum-Nærbø på Oddsen (kampstart 16.30 tirsdag)