EM-finalen: Jakter både revansje og gull

Håndballjentene har ikke glemt VM-finaletapet mot Frankrike. Søndag kan de få sin revansje - og hente hjem EM-gullet.

GULLJUBEL? Sanna Solberg og Norge er favoritter til en ny mesterskapstittel.Foto: Vidar Ruud, NTB
Forfatterbilde Norsk TippingOla ThorsetPublisert:19. desember 2020Endret:2. januar 2023

Mesterskapet i Danmark har vært den rene parademarsjen for de norske jentene. I tur og orden har de valset ned motstanderne i gruppespillet og hovedrunden. I semifinalen mot Danmark ble det riktignok tøff motstand, men Norge vant til slutt 27-24 etter å ha holdt hodet kaldt mot slutten av kampen. 

Nå venter altså Frankrike i søndagens finale. 

Her er kampen på Langoddsen

- Ikke feil ord

For tre år siden tapte Norge mot de blå i VM-finalen. Stine Bredal Oftedal spilte den kampen, og medgir overfor VG at det er på sin plass å kalle det et revansjeoppgjør.

- Ja, det er ikke feil å bruke det ordet, i hvert fall, sa hun til avisen etter semifinalen - før hun la til at hun har veldig lyst på et EM-gull, uavhengig av hva som har skjedd tidligere.

De franske jentene har også vært svært stabile turneringen gjennom. I gruppespillet ble det tre strake seire mot Danmark, Montenegro og Slovenia. I hovedrunden ble Spania og Sverige slått, mens det ble uavgjort mot Russland. I fredagens semifinale kjørte de over Kroatia med solide 30-19.

Favoritter

Kampene mellom Norge og Frankrike har for øvrig en tendens til å bli jevnspilte. De tre siste kampene har endt med norsk seier, men da med kun ett eller to mål.

Favorittstempelet må håndballjentene tåle også denne gangen. Lørdag hadde Norsk Tipping følgende odds på finalen: Norge-seier: 1,45. Frankrike-seier: 3,60. Uavgjort: 9.00.

Her er kampen på Langoddsen

Relaterte artikler