karriere

En karriere på IT-utvikling

Vil du bli en av oss? Vi har en ambisjon om å vokse og søker jevnlig etter nye ansatte. Hvis du synes dette høres interessant ut eller om du ønsker å vite mer vil vi gjerne høre fra deg. Mer informasjon finner du nederst i artikkelen.

Norsk Tipping
Publisert:7. mai 2019Endret:24. januar 2023

Sterke fagmiljøer 

I Norsk Tipping ønsker vi å ha et mangfoldig arbeidsmiljø. På IT-utvikling jobber det personer med ulik bakgrunn og kompetanse. Rita er født og oppvokst på Kanariøyene. For syv år siden flyttet hun til Norge og de siste seks årene har hun jobbet som API-utvikler hos oss. June er opprinnelig fra Sarpsborg og jobbet i Elverum før hun fant veien til oss for tre år siden. Hun jobber i dag med datavarehus-plattformen vår. Arild er en ekte Innlending. Han kommer fra Vågå i Gudbrandsdalen og tok utdannelsen sin i Gjøvik. I dag jobber han som frontend-utvikler og er i tillegg tech-lead. Jon-Olav flyttet til Hamar fra Halden før han begynte på videregående skole. Da han var ferdig med utdannelsen sin jobbet han i Oslo, før han stiftet familie og valgte å «reise hemmat». 2019 markerer hans 17. år i Norsk Tipping. 

  • Vi mener at mangfold er en viktig bidragsyter for å ha et godt fagmiljø, så vi har i lang tid fokusert på å ansette mennesker med ulik bakgrunn, kompetanse, erfaring og perspektiver, sier Jan Westgård, personalleder på IT-utvikling. 

Selv om våre representanter i sofaen har forskjellig bakgrunn, er de samstemte i hvorfor Norsk Tipping er et godt sted å jobbe. Nærmest unisont trekker de frem de sterke fagmiljøene som noe av det viktigste for at de trives godt i jobben. Med over 400 ansatte og en smidig arbeidsmetodikk får de ansatte hos oss utfordrende og varierte arbeidsoppgaver – også på tvers av avdelinger. 

  • I min tidligere jobb arbeidet jeg mye alene, så det har vært positivt å bli en del av et sterkt fagmiljø. Det gir rom for å utvikle seg. Ikke minst når det er stor takhøyde for å stille spørsmål til ansatte på andre avdelinger. Du trenger ikke kalle inn til et møte når du lurer på noe, sier June. 

  • Jeg må også legge til at det er et stort spenn i fagmiljøet, både på back-end, front-end og på database, føyer Arild til, som i likhet med June arbeidet i en mindre bedrift tidligere. 

Gode karriere- og utviklingsmuligheter 
For at vi skal kunne utvikle oss som selskap er vi avhengige av å ta vare på våre ansatte og legge til rette for utviklings- og karrieremuligheter. Da Jon-Olav startet karrieren sin i Norsk Tipping for 17 år siden begynte han som API-utvikler. I dag jobber han som Scrum master. Som mange av våre ansatte har han hatt ulike roller og arbeidsoppgaver gjennom årene.  

  • Oppgaver forandrer seg i takt med tidene. Norsk Tipping er bevisste på de nye ideene, og veldig utviklingsorientert. Jeg har aldri kjedet meg i løpet av de årene jeg har vært her, sier Jon-Olav. 

Med et høyt fokus på utvikling i møte med en ny tid, betyr det at ny kompetanse verdsettes høyt. Uavhengig om du er nyutdannet eller har erfaring blir ideene dine tatt imot med åpne armer. Samtidig er vi opptatt av å være i førersetet når det gjelder å ta i bruk den nyeste, mest relevante teknologien og hvordan vi organiserer oss på. Det medfører at vi har fokus på å dele kompetanse, etablere gode team og skape gode arbeidsprosesser. 

  • Jeg syns kollegene mine er veldig inkluderende og er åpne for å dele av sin kompetanse. Jeg er utdannet innenfor telekommunikasjon, mens jeg nå jobber som API-utvikler og da er det fint at man kan få innspill og lære av andre, sier Rita. 

Arbeidsmetodikk 
Vi jobber i tverrfaglige team som benytter Scrum eller Kanban som metodikk. I 2016 tok vi i bruk skalert smidig (SAFe) som arbeidsform, noe som innebærer at alle team jobber i samme takt med en omforent backlog. Vi jobber i 2-ukers sprinter med 10-ukers planleggingshorisont. Hver tiende uke samles godt over 100 personer fra forretning, utvikling, drift og eksterne samarbeidspartnere for å planlegge den neste perioden. Øverst kan du se en liten video fra slike dager. 

 

Et attraktivt sted å bo 
Flere av våre ansatte flyttet til Hamar eller nærliggende områder når de begynte sitt arbeidsforhold. Å ta et såpass stort skritt som å flytte til en ny by kan reise noen spørsmål: Vil jeg trives? Finnes det fritidsaktiviteter som passer for meg og familien min? Vil jeg få venner og kontaktnettverk? 

Hamarregionen har mye å by på. Ved siden av å ha et av de beste kultur- og skoletilbudene i Norge, finnes det muligheter for alle og enhver. Som ansatt i Norsk Tipping får du tilgang til treningsrom, kunstklubb og bedriftsidrett – blant annet. På vinterstid finnes noen av landets beste skiløyper knappe tyveminutters biltur unna sentrum, og er du mer av den typen som foretrekker sommerlivet har du tilgang til et fint turterreng og bademuligheter omtrent utenfor døren.  

  • Hamar er kompakt og det skjer mye i nærmiljøet. Det er en stor fordel for oss som har barn i forskjellige aldre, sier June. 

Hamarregionen ligger også godt til for de som reiser mye – enten det er til Oslo, utenlands eller til fjells. Reiseveien til Oslo er litt over en time med bil, mens Gardermoen ikke er mer enn 40 minutter unna.  

  • For meg som er fra Gudbrandsdalen er Hamar en «sweetspot» - midt imellom Vågå og Oslo. Det er veldig beleilig, sier Arild. 


Bli en av oss?

Du kan søke direkte på ledige stillinger, sende en åpen søknad eller du kan henvende deg til kontaktperson IT Utvikling Jan Westgård (97 16 66 65 / jan.westgard@norsk-tipping.no). Ønsker du å sende en åpen søknad, sendes denne til samme mail. Legg da ved en CV og en kort søknadstekst.

 

Relaterte artikler