flax

Litt ekstra Flax i sommer?

MillionFlax har fått på seg sommerkjolen, og er klar for å bli med på alt fra grillfest til hyttetur. Hvem vinner 1 million kroner i sommer?

MILLIONFLAX I SOMMERDRAKT: Flax kan fint skrapes alene, men det er kanskje ekstra gøy i godt selskap.
Forfatterbilde Norsk TippingGunhildVike NeråsPublisert:1. juli 2021Endret:3. januar 2023

Sommeren er tilbake for fullt og det er også MillionFlax sammen med flere andre Flax-varianter. Norges mest populære skrapespill er tilgjengelig både fysisk og som digitalt lodd på nett og mobil, noe som gjør at de passer like bra i sola som i skyggen, alene eller i godt selskap, eller kanskje som gave til seg selv eller andre.

Valgte mellom to MillionFlax-lodd - traff million-loddet

Flax kan fint skrapes alene, men det er kanskje ekstra gøy i godt selskap – noe en kvinne fra Flesberg i Viken fikk erfare da hun skrapte frem tre million-symboler 8. juni.

I denne sammenhengen må man nesten kunne tilskrive kvinnen fra Flesberg litt ekstra flaks, da hun sammen med sin venn hadde valget om ett av to lodd - og plukket ut millionloddet til seg selv.

– Vennen min leverte Lotto på lørdag, og samtidig kjøpte han også med to Flax-lodd, forklarte hun ivrig da Norsk Tipping tok kontakt.

– Jeg kunne ikke tro mine egne øyne og måtte få vennen min til å se på det. Vi ble så glade begge to, men jeg fikk nesten litt dårlig samvittighet. Samtidig som jeg skrapte frem én million satt han og skrapte frem 25 kroner. Jeg foreslo å dele beløpet, men "trukket er trukket" sa han da.

Den ferske millionæren fortalte at hun likevel hadde planer om å overføre en god del til vennen, samtidig som de begge skal bruke pengene til felles hygge og nytte.

– Vi har hatt bobil i tankene, men er ikke helt sikre. Pengene skal få stå på konto enn så lenge, og så vil vi nok bruke noe på reise etter hvert. Dette var en skikkelig gavepakke, lo MillionFlax-vinneren. Noe ekstra brusing med fjøra ble det i midlertid ikke: milliongevinsten skulle forbli en hyggelig hemmelighet mellom de to gode vennene.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Flax for enhver anledning

Flax for Livet, Flax for Året, BilFlax, og MillionFlax - hvor mange Flax-spill finnes det egentlig, og hva er forskjellen? Svaret er litt sammensatt. Det er mange forskjellige varianter av Flax-lodd – og nye spill lanseres regelmessig. Spillene skiller seg fra hverandre blant annet ved pris og spillegenskaper, ulike premiestiger og variasjon i vinnersjanse.

Flax på nett og mobil skiller seg fra dem man kjøper i kiosk, bensinstasjon og butikk, ved at digitale lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning – der vinnersjansen er den samme hver gang. De fysiske loddene er imidlertid trykket opp i opplag, og er således et forhåndstrukket lotteri med gjennomsnittlig vinnersjanse. Les mer om dette under "vinnersjanse" nedenfor.

Riktig god sommer ønskes, både med og uten Flax!

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:600 030. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600 030 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

Alle Flax-lodd har 18-års aldersgrense. Hjelpelinjen.no

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: (alle typer Flax-lodd): 17 219 171 (fysiske Flax lodd:  7 625 376, digitale Flax-lodd: 9 593 795)

  • Antall førstepremieutbetalinger 2023 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: 44 (29 millionutbetalinger fysisk Flax, 15 millionutbetalinger digital Flax)

  • Antall millionærer i 2023: 44

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 800 000 kr (Flax for livet, fysisk lodd)

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler