flaxvinnerhistorie

Valgte mellom to MillionFlax-lodd - traff million-loddet

Ni premier gjenstår etter at to heldige vinnere sikret seg én million kroner hver på sine MillionFlax-lodd – og den ene av dem trakk virkelig det lengste strået.

MILLIONFLAX I SOMMERDRAKT: Ni sjanser gjenstår for å skrape frem én million kroner på MillionFlax.
Forfatterbilde Norsk TippingLineTrollerForfatterbilde Norsk TippingGunhildVike NeråsPublisert:7. juni 2021Endret:3. januar 2023

Det gikk to MillionFlax på rappen i overgangen fra første til andre juni-uke, med en vinner i helga og en etter. En kvinne fra Flesberg i Viken og en mann fra Drammen i Viken skrapte fram tre million-symboler på loddene sine og får noen nuller ekstra på konto inn i ferien.

Millionpremien forblir hemmelig

Det kan kanskje tilskrives kvinnen fra Flesberg litt ekstra flaks i denne sammenhengen. 

– Vennen min leverte Lotto på lørdag, og samtidig kjøpte han også med to Flax-lodd, forklarer hun ivrig når Norsk Tipping tar kontakt.

Deretter fikk hun velge et lodd til seg selv før de begge gikk i gang med skrapingen. Og så, sakte men sikkert, dukket det opp tre million-symboler bak skrapefeltet på Flesberg-kvinnens MillionFlax-lodd. 

– Jeg kunne ikke tro mine egne øyne og måtte få vennen min til å se på det. Vi ble så glade begge to, men jeg fikk nesten litt dårlig samvittighet. Samtidig som jeg skrapte frem én million satt han og skrapte frem 25 kroner. Jeg foreslo å dele beløpet, men "trukket er trukket" sa han da.

Den ferske millionæren forteller likevel at hun har planer om å overføre en god del til vennen, samtidig som de begge skal bruke pengene til felles hygge og nytte.

 – Vi har hatt bobil i tankene, men er ikke helt sikre. Pengene skal få stå på konto enn så lenge, og så vil vi nok bruke noe på reise etter hvert. Dette var en skikkelig gavepakke, ler MillionFlax-vinneren, som ønsker å være anonym.

En ting er i hvert fall sikkert: Noe ekstra brusing med fjøra fremover blir det ikke. Milliongevinsten skal forbli en hyggelig hemmelighet mellom de to gode vennene.

Vinnerloddet ble kjøpt hos Cirkle K Lampeland.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Krysser fingra for Syden

Drammenseren som hevet loddet sitt 7. juni skrapte også fram en totalsum på 1 000 025 kroner - men her var begge loddene hans, og millionen kom allerede på første lodd.

- Det var rart å kjenne på, sier vinneren, som er ute på tur når Norsk Tipping ringer.

Flax-millionæren hadde ikke rukket å tenke på hva han skal bruke premien til, men som pensjonert har han og kona god tid til å legge planer, og aller mest er det tropesol og varme klipper som lokker.

- Håpet er å kunne reise til Madeira til høsten og ta en lengre ferie hvis det går i orden, men vi får se hva det blir til. Noe skal vi finne på, forsikrer mannen, som ønsker å være anonym.

Vinnerloddet ble kjøpt hos Narvesen Torget Vest.

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:600 030. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600 030 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

Alle Flax-lodd har 18-års aldersgrense. Hjelpelinjen.no

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: (alle typer Flax-lodd): 17 219 171 (fysiske Flax lodd:  7 625 376, digitale Flax-lodd: 9 593 795)

  • Antall førstepremieutbetalinger 2023 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: 44 (29 millionutbetalinger fysisk Flax, 15 millionutbetalinger digital Flax)

  • Antall millionærer i 2023: 44

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 800 000 kr (Flax for livet, fysisk lodd)

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler