eurojackpotvinnerhistoriefremside

Eurojackpot: Tysker vant 17,6 mill. i andrepremie – førstepremiepotten vokser til ca. 151 mill.

Ingen hadde 5+2 rette i Eurojackpot fredag og førstepremiepotten vokser dermed til neste trekning. Én tysker vant hele andrepremien alene, mens en andelsbank delte den nasjonale millionpremien.

INGEN MED 5+2: Ingen spillere, verken her til lands eller i noen av de andre Eurojackpot-landene, sikret seg toppremien i Eurojackpot første fredagen i mai.Foto: Veikkaus
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:5. mai 2023

Ingen klarte å få hull på førstepremiepotten og gjette seg frem til 5+2 riktige tall i trekningen fredag 5. mai. Førstepremiepotten stiger derfor til ca. 151 millioner kroner til neste trekning. 

En tysker var alene om å prikke inn 5+1 rette og sikret seg dermed hele andrepremiepotten på nøyaktig 17 658 270 kroner.

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Det ble ingen toppremievinnere her til lands, men det var likevel over 30 000 norske spillere som vant stort og smått i Eurojackpot denne maidagen. Fire nordmenn hadde 4+2 rette og sikret seg 45 625 kroner i fjerdepremie, mens ti norske andelsbank-spillere delte den nasjonale tilleggspremien på 1 million kroner og vant 100 000 kroner hver.

– Får tårer i øynene

Den nasjonale tilleggspremien på 1 million kroner ble denne gangen vunnet av en andelsbank bestående av ti spillere. Ti personer delte dermed premien og kan glede seg over å ha vunnet 100 000 kroner hver.

En av de som får kontoen fylt opp med 100 000 kroner er en kvinne i 50-årene fra Sola i Rogaland. 

– Er det sant? spør solabuen glad når Norsk Tipping ringer for å gratulere henne som en av vinnerne av den nasjonale millionpremien.

– Jeg kjenner at jeg får tårer i øynene, sier kvinnen og tørker noen gledestårer.

Kvinnen forteller at hun alltid spiller andelsbank i Eurojackpot, men at det ikke har lønt seg helt enda.

– Det kom veldig brått på, men det kommer absolutt godt med, stråler hun fornøyd og innrømmer at hun ikke har noen konkrete planer for premien.

– Det var en skikkelig gledelig nyhet. Nå kjenner jeg at jeg ble skikkelig glad, avslutter hun og ler.

Solabuen delte millionpremien med disse ni:

 • Kvinne fra Herøy i Møre og Romsdal

 • Mann fra Lørenskog i Viken

 • Mann fra Bodø i Nordland

 • Mann fra Røros i Trøndelag

 • Mann fra Askøy i Vestland

 • Mann fra Nesodden i Viken

 • Mann fra Asker i Viken

 • Mann fra Sarpsborg i Viken

 • Mann fra Ulvik i Vestland

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Eurojackpot
5. mai 2023
Vinnertallene ikke ferdig ennå

Nye muligheter allerede tirsdag

Tirsdag 9. mai er det klart for ny trekning i Eurojackpot, der det vil være ca. 151 millioner kroner i førstepremiepotten og ca. 9 millioner kroner i andrepremiepotten. I tillegg vil som vanlig en norsk spiller, en andelsbank eller et andelslag vinne 1 million kroner i nasjonal tilleggspremie.

Lykke til!

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

 • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

 • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

 • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

 • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler