eurojackpotvinnerhistorie

Førstepremiepotten vokser til ca. 1,34 milliarder – én norsk millionvinner

Førstepremiepotten i Eurojackpot fikk stå urørt tirsdag kveld og vokser dermed til ca. 1,34 milliarder kroner. Her til lands ble likevel en 25-åring millionær, mens en tsjekker vant 59 millioner i andrepremie.

MILLIARDSPENNING: For andre gang i 2024 er førstepremiepotten i Eurojackpot på over 1 milliard kroner.Foto: Ola Thorset
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:16. april 2024

Det er over en måned siden forrige gang noen hadde 5+2 rette i Eurojackpot. Heller ikke tirsdag kveld var det noen som gjentok bragden og kunne notere 5+2 rette på Eurojackpot-kupongen sin.

Førstepremiepotten vokser dermed videre og blir på ca. 1,34 milliarder kroner i fredagens trekning.

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Andrepremievinner vant 59,8 mill.

Selv om ingen sikret seg en bit av den største premien denne aprilkvelden, ble det likevel delt ut flere millionpremier.

En heldig Eurojackpot-spiller fra Tsjekkia var den eneste med 5+1 rette. Tsjekkeren sikret seg dermed hele andrepremiepotten alene på nøyaktig 59 841 025 kroner.

Samtidig hadde åtte personer 5+0 rette og sikret seg 1 975 750 kroner hver i tredjepremie. Seks av tredjepremievinnerne er fra Tyskland, en er fra Slovakia og den siste er fra Nederland.

Selv om vi ikke fikk noen toppremievinnere her til lands, var det likevel mer enn 45 000 nordmenn som kunne juble over små og store premier etter kveldens trekning.

Aller heldigst var en 25-åring fra Skien i Telemark, som vant den nasjonale millionpremien.

Motorsykkel-planer for den nasjonale millionen

En mann (25) fra Skien stakk av med den nasjonale premien på 1 million kroner tirsdag kveld, og kan nå smykke seg med tittelen som Eurojackpot-millionær.

– Så moro! Det er jo veldig gøy, stråler 25-åringen glad da Norsk Tipping ringer.

Skiensmannen forteller at han først trodde det kunne dreie seg om en milliardpremie, men at han på ingen måte er skuffet over premien.

– Jeg klager absolutt ikke, så jeg er strålende fornøyd.

Millionbudskapet kom både brått og uventet på 25-åringen, som må tenke litt på hva premien skal gå til.

– Det blir nok hvert fall en ny motorsykkel nå. Så får jeg tenke litt på om det er noe annet jeg skal bruke premien på, avslutter han fornøyd.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Kveldens tallrekke

Denne tallrekken ble trukket ut i kveldens Eurojackpot-trekning:

Eurojackpot
16. april 2024
Vinnertallene ikke ferdig ennå

Nye muligheter fredag

Neste trekning i Eurojackpot er fredag 19. april. Førstepremiepotten blir som nevnt på ca. 1,34 milliarder kroner, mens andrepremiepotten anslås å ligge på ca. 50 millioner kroner.

I tillegg vil som vanlig en norsk spiller, en andelsbank eller et andelslag vinne den nasjonale tilleggspremien på 1 million kroner.

Lykke til!

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler