eurojackpotvinnerhistorie

Eurojackpot: Fikk millionbeskjeden i hotellsenga på Kreta

Det ble stor jubel flere steder i landet fredag. Tre norske spillere ble Eurojackpot-millionærer da det gikk to andrepremier og én tredjepremie. En av de heldige befant seg langt hjemmefra da Telefonen fra Hamar ringte. I tillegg delte 10 spillere den nasjonale millionpremien.

OVERRASKET: Flere norske spillere fikk seg en stor overraskelse på fredagskvelden.Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingSteinarBjørnssonForfatterbilde Norsk TippingLineTrollerPublisert:17. juni 2022Endret:3. januar 2023

Førstepremien står urørt og øker til ca. 428 millioner kroner til trekningen på tirsdag, men andrepremien var det totalt fire spillere som delte. To av dem var norske og de kan juble over en premie på 6 816 960 kroner hver. En nordmann var også en av totalt fem spillere som delte tredjepremien, og kan nå kose seg med 2 015 685 kroner i sommer.  

Mann i 40-årene fra Troms og Finnmark

Mannen var hjemme og så på TV med samboeren da telefonen hans ringte med millionbudskapet. Da han fikk beskjeden om at han hadde vunnet over 6,8 millioner kroner trodde han først at det var tull, men etter å ha gått gjennom kupongen sammen med trekningsredaktøren på telefon måtte han innse lykketreffet. 

- Dæven, oi, oi, oi. Dette hadde jeg aldri trodd. Jeg har noen kompiser som pleier å tulle litt, så jeg måtte bare være helt sikker, sier han.

Selv om det er stor grunn for å feire, blir det en rolig kveld for paret. 

- Det har nok ikke gått opp for meg helt enda, det blir vel å ta det rolig i kveld å la det synke inn litt. Det er i hvert fall ei her som smiler og flirer, humrer mannen. 

Mannen forteller videre at han skal være fornuftig med premien, men avslører at det er noe han ønsker seg. 

- Det blir nok å betale ned litt på lån, og sparing, også kanskje det blir «ei lita bil», ler mannen.

Mannen hadde kjøpt kupongen på internett. 

Mann fra Bergen

Det tok Norsk Tipping hele tre forsøk før vi endelig fikk tak i andrepremievinneren fra Bergen. Han og kona hadde nemlig ankommet Kreta samme dag og lå og sov etter å ha stått opp klokken tre på morgenen før avreise. Da de fikk høre årsaken til oppringningen var vi likevel mer enn tilgitt forstyrrelsen.

– Gått av banen, lød det på god bergensk fra hotellsenga på Kreta.

– Dette var en veldig kjekk start på sydenturen, ler kona.

Premien tenker det glade ekteparet å bruke på muligens en ny enebolig og, ikke minst, en ny bil.

– Barna mine kjører rundt i Audi og Volvo, mens jeg har en gammel dieselbil, humrer bergensvinneren, som ønsker å være anonym.

– Nå blir det kanskje Volvo på far også. Takk for at du vekket oss.

Vinnerkupongen hadde han kjøpt på mobil. 

Kvinne (30) fra Askøy i Vestland

Fredagens tredjepremievinner var en 30 år gammel kvinne fra Askøy i Vestland. Hun hadde en rolig filmkveld hjemme med mannen da Norsk Tippings vinnernummer plutselig lyste opp mobilskjermen.

- Jeg vil tippe at jeg har vunnet noe, svarer hun forsiktig da vi spør om hun vet hvorfor vi ringer.

Da vi over mobilhøyttaleren avslørte at hun i løpet av filmkvelden hadde blitt nøyaktig 2 015 685 kroner rikere brøt jubelen ut i stua.

- Tuller du? Fy søren. Den så jeg ikke komme. Vi diskuterte tidligere i kveld hva vi ville gjort dersom vi vant en millionpremie, og kom frem til at det er jo lov å drømme, ler hun.

Med Norsk Tipping fortsatt på tråden gikk hun inn for å sjekke premien i mobilappen, og da steg stemmingen, om mulig, enda et hakk.

- Fytti grisen, jeg skjelver. Det er helt uvirkelig.

Premien skal brukes til å betale ned gjeld, samt oppussing av hus og ny bil. En liten feiring neste dag stod også på tapetet.

- Jeg gleder meg veldig til pengene er inne på konto, avslutter den fornøyde Eurojackpot-millionæren.

Kvinnen hadde kjøpt kupongen på mobilen. 

10 delte millionpremien

Den nasjonale tilleggspremien på 1 million kroner gikk denne gang til et andelslag og ble fordelt likt på de ti andelseierne.

En av vinnerne var en kvinne i 40-årene fra Stavanger, som hadde levert en andelskupong i Eurojackpot bare en halv time før leveringsfristen. Hun fikk seg en real overraskelse da telefonen ringte med beskjed om at hun var blitt 100 000 kroner rikere. 

- Er det sant? Oh my god! Jeg ble akkurat ferdig på jobb og har hatt en litt dårlig dag, men nå ble jeg glad. Tusen takk, sier kvinnen som ønsker å være anonym.

Vi gratulerer alle vinnerne.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.5 + 2 

I Eurojackpot er det fem riktige hovedtall og to stjernetall som gjelder. Disse tallene ble trukket ut i dagens trekning:

Hovedtall: 45 - 2 - 1 - 23 - 43

Stjernetall: 1 - 9

Nye muligheter på tirsdag

Allerede tirsdag 21. juni er det klart for en ny runde Eurojackpot. Er du alene om å ha 5+2 rette vil du kunne innkassere ca. 428 millioner kroner. Andrepremien anslås til å være på ca. 9 millioner kroner. I tillegg trekker vi en spiller, eller et andelslag som vinner den nasjonale tilleggspremien på 1 million kroner. 

Lykke til.

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler