eurojackpotvinnerhistorie

Italiener vant 222,8 mill. - førstepremien tilbake til start

Det ble premiedryss i flere land under tirsdagens Eurojackpot-trekning. En italiener var alene om å gjette 5+2 rette og sikret seg dermed hele førstepremiepotten. Seks spillere delte andrepremiepotten, mens en 33 år gammel kvinne fra Bergen vant den nasjonale tilleggspremien på 1 million kroner.

ITALIENSK JULEGLEDE: En italiener var alene om å gjette seg frem til tirsdagens vinnerrekke og kan dermed gå julen i møte med 222 894 790 kroner ekstra på konto.Adobe stock
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:20. desember 2022Endret:10. januar 2023

Sju heldige spillere fra tre forskjellige land kan juble etter Eurojackpot-trekningen tirsdag 20. desember. Aller heldigst var en italiensk spiller, som var alene om å prikke inn vinnerrekka i sin helhet og kunne glede seg over en premie på nøyaktig 222 894 790 kroner.

Fem tyskere og en nederlender gjettet 5+1 rette og delte andrepremiepotten, noe som resulterte i en premie på 4 690 055 kroner til hver av dem.

Ettersom de to gjeveste premiene ble vunnet og utbetalt i sin helhet denne desemberkvelden, settes begge pottene tilbake til start. Lille julaften er det dermed ca. 105 millioner kroner i førstepremiepotten og ca. 29 millioner kroner i andrepremiepotten.

Selv om vi ikke fikk noen ordinære vinnere her til lands, var det likevel noen nordmenn som kunne glede seg over premier denne kvelden. 34 nordmenn hadde 4+1 rette og vant 2620 kroner hver, mens en heldig kvinne fra Bergen trakk det lengste strået og sikret seg den nasjonale tilleggspremien på 1 million kroner.

Fikk million-beskjed på vei til jobb

På det andre forsøket fikk vi tak i den 33 år gamle kvinnen fra Bergen som denne tirsdagen stakk av med den nasjonale tilleggspremien på 1 million kroner.

– Herregud. Jeg vet ikke helt hva jeg skal si, svarer den 33 år gamle bergenseren noe fortumlet.

Den ferske millionæren var på vei ut døra for å dra på jobb den første gangen Norsk Tipping ringte, og svarte derfor ikke på telefonen.

– Jeg er egentlig ganske satt ut. Dette kom litt brått på. Det blir nok litt annerledes å komme på jobb nå, for jeg hadde virkelig ikke sett for meg at dette skulle skje, ler hun.

På vei ut døra hadde hun heller ingen konkrete planer for hva premien skulle brukes til.

– Jeg tror jeg må la dette synke inn før jeg begynner å tenke på hva jeg skal bruke premien til, avslutter den ferske millionæren glad.

Kupongen ble kjøpt på mobil.

LES OGSÅ: Tid for en timeout i spillingen? Det kan forebygge problemerNorsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Kveldens tallrekke

Denne tallrekka, som altså én italiener klarte å gjette seg frem til i sin helhet, ble trukket ut tirsdag 20. desember:

6 - 11 - 43 - 49 - 26

Stjernetall:

5 - 8

Nye muligheter lille julaften

Neste trekning i Eurojackpot faller på lille julaften, fredag 23. desember. Siden begge toppremiene gikk denne gangen, vil førstepremiepotten ligge på ca. 105 millioner kroner, mens andrepremiepotten vil ligge på ca. 29 millioner kroner. I tillegg vil som vanlig en norsk spiller, en andelsbank eller et andelslag vinne 1 million kroner i nasjonal tilleggspremie.

Lykke til!

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler