eurojackpotvinnerhistorie

Eurojackpot: Asgeir vant den nasjonale millionpremien

Fredag 22. april var det ingen som tok 1. premien i Eurojackpot. Derimot ble to nordmenn millionærer da en spiller delte 3. premien og Asgeir Granheim fra Toten kapret den nasjonale premien på 1 million kroner. 

VÅRJUBEL: Asgeir Granheim fikk en fin start på våren med 1 million kroner i nasjonal premie.Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingSteinarBjørnssonPublisert:22. april 2022Endret:3. januar 2023

Fredag kveld var det som vanlig ventet spenning i forbindelse med ukas andre Eurojackpot-trekning, men den største premien var det ingen som klarte å kapre. 1.premien får derfor leve videre til tirsdags-trekningen neste uke og legger på seg til ca. 404 millioner kroner. Millionpremier ble det likevel for to heldige nordmenn.

En norsk spiller hadde 5+0 rette og delte dermed 3. premie med fire utenlandske spillere. De vant derfor 1,8 millioner kroner hver. I tillegg fikk Toten i Innlandet en ny millionær.

– Du verden for en fin start på våren

Asgeir Granheim (67) fra Toten var hjemme og så sluttspillet i ishockey mellom Stavanger Oilers og Storhamar Hockey på TV-en fredag kveld. Granheim ble brått avbrutt og fikk en pause fra kampen da Telefonen fra Hamar ringte med gode nyheter. 

– Gratulerer du har vunnet den nasjonale premien i Eurojackpot på 1 million kroner!

Det ble helt stille i telefonen før den målløse vinneren fikk summet seg.

–... javel? haha! Det var jo veldig koselig, sier Granheim etter litt. 

– Du verden for en fin start på våren! Det blir en fin gave til meg selv og ei jeg er glad i, fortsetter Granheim.

Han avslører at det er forloveden premien skal deles med og at de kommer til å bruke den fornuftig - og litt til kos. 

- Vi kommer nok til å betale ned litt gjeld først. I tillegg har jeg bobil som vi liker å reise med, så det blir nok bra å ha med seg litt ekstra på tur, forteller han.

Vinnerkupongen ble kjøpt på Rema 1000 Raufoss. 

Kvinne i 40-årene fra Nesodden vant 1 879 825 kroner

Kvinnen var hjemme og hadde ryddet i huset på fredagskvelden. Vi måtte ringe vinneren av 3. premien noen ganger da hun hadde telefonen på ikke forstyrr-modus, men omsider tok kvinnen telefonen og var i svært godt humør. Hun hadde nemlig sjekket nummeret og Norsk Tippings app og visste dermed hva det gjaldt. 

– Wow! Tusen takk, jeg er ganske shaky nå, sier kvinnen. 

- Det føles uvirkelig. Jeg hadde aldri forventet dette, sier hun og ler. 

Mannen var også der og deltok i vinnergleden. De vil begge få glede av premien. 

- Vi kommer nok til å betale litt gjeld, også må vi vel finne på noe som ikke er så fornuftig også, men det får vi se hva blir til. Jeg har ingen klare tanker i hodet akkurat nå, forteller den glade kvinnen. 

Kupongen hadde kvinnen kjøpt via Norsk Tippings app.

Vi gratulerer begge vinnerne!Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Nye muligheter på tirsdag

Det er ikke lenger bare på fredager du har mulighet til å vinne premier i Eurojackpot. Allerede tirsdag 26. april er det klart for en ny trekning. Denne gang vil det ligge ca. 404 millioner kroner i 1. premiepotten. 2. premien anslås til å være på ca. 18 millioner. I tillegg trekkes det både tirsdager og fredager en vinner av den nasjonale premien på 1 million kroner. 

Lykke til.

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler