eurojackpotvinnerhistorie

Eurojackpot: Milliardpotten er tatt - norsk andrepremie

En spiller fra Danmark klarte bragden med å gjette 5+2 vinnertall i Eurojackpot, og kan innkassere tidenes største utbetaling. I tillegg vant en kvinne fra Trøndelag en andrepremie på over 46 millioner kroner. 

DANSK VINNER: En dansk spiller tok storeslem og får tidenes største utbetaling i Eurojackpot
Forfatterbilde Norsk TippingSteinarBjørnssonPublisert:22. juli 2022Endret:3. januar 2023

Førstepremiepotten i Eurojackpot har fått vokse lenge og nådde taket på 120 millioner euro fredag 15. juli. Der fikk den ligge bare en uke før en dansk spiller klarte å gjette alle de riktige tallene og får utbetalt svimlende 1 217 976 000 kroner. Dette er den største utbetalingen i Eurojackpots historie. 

Norsk andrepremie

Siden førstepremien hadde nådd taket til kveldens trekning ble det overskytende beløpet overført til andrepremiepotten. Denne fredagen var det utbetalt totalt 8 andrepremier hvorav en er norsk. En kvinne fra Trøndelag kan glede seg over en premie på 46 521 805 kroner.  

Jubel i stua

 Det lyktes ikke å få tak i andrepremievinneren først, men på tredje forsøk tok kvinnen telefonen. Hun hadde besøk av noen venninner som jublet i bakgrunnen når hun fikk millionbeskjeden. - Herregud, det er jo helt sinnsykt. Jeg trodde kanskje det var en million eller noe sånt, men dette var jo helt fantastisk, sier kvinnen etter at jubelen har lagt seg. 

Feirer 

Kvinnen i 60-årene forteller at hun ønsker å dele premien med sine nærmeste, men det er også noe hun har ønsket til seg selv. - Jeg har barn og barnebarn som kommer til å få glede av premien, men nå blir det vannscooter på meg, og litt oppussing.  - Det er ufattelig. Nå må vi feire litt med et glass vin, sier hun avslutningsvis.  Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Nasjonal vinner

Hver tirsdag og fredag trekker vi ut en vinner av 1 million kroner i den Norske tilleggstrekningen i Eurojackpot. Denne fredagen ble det en kvinne i 30- årene fra Ørsta i Møre og Romdal. 

Hun var hjemme med familien og puslet puslespill da vi ringte med millionbeskjeden. 

- Hva? det går ikke an, er det sant? sier kvinnen først. 

- Man tenker liksom at i dag er det min tur, men nei, nå ble jeg litt svett, ler kvinnen. 

Premien kommer til å gå til noe fornuftig

- Jeg kommer nok til å spare til bolig, så det kommer godt med. Nå må vi vel feire litt, sier kvinnen avslutningsvis. 

Vi gratulerer alle vinnere.

Nye vinnersjanser på tirsdag

Tirsdag 26. juli er det klart for en ny trekning i Eurojackpot. Siden førstepremien gikk under kveldens trekning blir den resatt og vil være på ca. 101 millioner kroner til tirsdagens trekning. Andrepremien anslås til å være ca. 17 millioner kroner.

Lykke til.

 

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler