eurojackpot

Eurojackpot i kveld: Ca. 767 mill. i førstepremiepotten

Skulle det bli en alenevinner av førstepremien i Eurojackpot tirsdag, vil det bli tidenes største utbetaling i Norge.

GULLTELEFON: Alle som vinner 1 million kroner eller mer, får en oppringning fra den berømte Telefonen fra Hamar.Foto: Norsk Tipping
Forfatterbilde Norsk TippingSteinarBjørnssonPublisert:18. desember 2023Endret:19. desember 2023

De siste åtte trekningene i Eurojackpot har blitt gjennomført uten at noen har prikket inn 5+2 rette. Dermed har førstepremiepotten vokst til ca. 767 millioner kroner.

Vinnersjansen for førstepremie er ca. 1:140 millioner per rekke. Det er med andre ord ingen enkelt oppgave å gjette alle de riktige tallene, men det har skjedd.

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Rekord?

De tre høyeste utbetalingene blant Norsk Tippings spill er alle fra Eurojackpot – hvor de heldige har vært alenevinnere den aktuelle spilleomgangen. Får vi en norsk alenevinner tirsdag 19. desember, blir det i så fall premieutbetalingsrekord – med god margin.

Her er de tre høyeste utbetalingene:

1. plass: Mannlig vinner av 485,1 millioner kroner, 26. juni 2020. Den utrolige summen gjorde naturlig nok at reaksjonen i den andre enden av Telefonen fra Hamar bar preg av sjokk. – Jeg er glad og nummen, sa mannen etter å ha fått summet seg litt.

2. plass: Mannlig vinner av 443,9 millioner kroner, 20. september 2019. «Wow», «absurd», «surrealistisk» og «sprøtt» var noen av ordene vinneren tok i bruk for å beskrive hvordan det føltes.

3. plass: Mannlig vinner av 441,3 millioner kroner, 18. august 2017. – Kanskje jeg skal kjøpe meg en fotballspiller, sa en humrende vinner etter å ha fått Telefonen fra Hamar. 

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Egen norsk millionpremie

Skulle det ikke bli toppremie, er man uansett med i trekningen om å vinne den nasjonale millionpremien. Hver fredag og tirsdag deles 1 million kroner ut til én heldig norsk spiller eller en andelsbank. Vinneren trekkes ut blant alle leverte rekker. Her trenger man ingen rette tall for å kunne bli trukket ut.

Fredag 15. desember var det en andelsbank som ble trukket ut som nasjonal vinner. De ti andelsspillerne delte millionpremien og vant 100 000 kroner hver. Vinnerne var fra disse stedene:

 • Kvinne fra Hønefoss i Viken

 • Mann fra Tomasjord i Troms og Finnmark

 • Mann fra Mann fra Sandefjord i Vestfold og Telemark.

 • Mann fra Drammen i Viken

 • Mann fra Nesøya i Viken

 • Mann fra Tromsdalen i Troms og Finnmark

 • Mann fra Oslo

 • Mann fra Mann fra Slependen i Viken

 • Mann fra Bø i Telemark i Vestfold og Telemark

 • Mann fra Jørpeland i Rogaland

Tirsdagens potter

Tirsdag 19. desember er det ny Eurojackpot-trekning. Førstepremiepotten er på ca. 767 millioner kroner, mens andrepremiepotten er på ca16 millioner kroner.

Lykke til.

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

 • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

 • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

 • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

 • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler