eurojackpotvinnerhistorie

Eurojackpot tirsdag: To 3. premier og 1 mill. til andelsbank

To norske 3. premier, og en andelsbank som vinner av den nasjonale tilleggspremien på 1 million kroner. Eurojackpots første tirsdagstrekning noensinne var sjenerøs i premiedryssingen selv om ingen nordmenn tok de virkelig store pottene.

GIKK VARM: Det ble flere glade vinnere under Eurojackpots aller første tirsdagstrekning.Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingGunhildVike NeråsPublisert:29. mars 2022Endret:17. november 2023

Det ble ingen storvinnere verken i inn- eller utland under Norsk Tippings første tirsdags-Eurojackpot. En svensk spiller kapret en 2. premie på 6,2 millioner kroner, men 1. premiepotten får bli stående og vokse. Den legger dermed godt på seg før neste trekning 1. april.

Helt tomt for norske vinnere ble det imidlertid ikke. To spillere sikret seg hver sin tredjepremie pålydende 587 660 kroner, og en andelsbank sørget for at den nasjonale tilleggspremien på 1 million kroner fordelte seg på ytterligere ni spillere.

To norske 3. premier – Daniela (25) vant 500 000 kroner

En mann fra Troms og Finnmark og en kvinne fra Trøndelag kunne altså juble over 5 + 0 rette og litt over en halv million i premie etter Eurojackpots første tirsdagstrekning. Av de to var det kun én som var å få tak i tirsdag 29. mars: Daniela Georgieva Petrova (25) fra Malvik var akkurat i gang med å legge sønnen sin da telefonen ringte.

– Oi, det var jo supert, sier hun blidt når hun får beskjeden om at over 500 000 Eurojackpot-kroner nå er hennes.

– De skal nok gå til en god ferie, tenker jeg. Og så har vi nettopp kjøpt hus, så det passer jammen godt der også, legger hun fornøyd til.

Dobbelt hell i andelsbank – vant 200 000 kroner

Blant de som hadde hellet med seg på den nasjonale premien, var det én spiller som hadde litt ekstra flaks: En kvinne i 30-årene fra Bergen hadde to kuponger inne i andelsbanken som tok millionen. Hun sikret seg to andeler á 100 000 kroner, og endte dermed opp med en samlet premiesum på 200 000 kroner.

– Såpass, ja! Nå blir jeg het i toppen her, småler vinneren når Telefonen fra Hamar ringer med vinnerbudskapet. Mannen i bakgrunnen ville være med på samtalen og lurte høylytt på om det virkelig kunne være Norsk Tipping som ringte.

– Jeg har lagret vinnernummeret deres, så det kom for så vidt opp på skjermen her at det var fra dere, forklarer bergenskvinnen. Hun hadde nødig trodd at kupongene hun kjøpte faktisk skulle ta en premie under kveldens trekning.

– Vi skal dra på ferie til Tyskland i påsken, så dette kommer egentlig kjempegodt med. Vi får se til å feire litt da, for i kveld blir det rolig–vi må på jobb i morgen.

I bakgrunnen høres fremdeles mannen, som nå lurer på om han skal begynne å spille Eurojackpot, han også.

Norsk Tipping gratulerer!Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Minst to Eurojackpot-millionærer i uka?

Nå er det ikke lenger kun på fredager at man har sjansen til å bli Eurojackpot-millionær, enten alene eller som del av en andelsbank. Fra og med 29. mars har spillet med de store pottene to trekningsdager, begge med sjanse til å kapre både ordinære potter og den nasjonale tilleggspremien på 1 million kroner. 

Neste trekning i Eurojackpot er fredag 1. april. Da vil 1. premiepotten ligge på ca. 209 millioner kroner mens 2. premiepotten vil ligge på ca. 35 millioner kroner.

Lykke til!

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler