eurojackpotvinnerhistorie

Eurojackpot: Dansk spiller vant 497 millioner kroner

Både første- og andrepremiepotten gikk til utenlandske spillere fredag kveld. I tillegg var det en heldig mann fra Kongsvinger som vant den nasjonale premien og ble millionær. 

EUROJACKPOT: En dansk spiller kapret nær en halv milliard kroner.Adobe stock
Forfatterbilde Norsk TippingSteinarBjørnssonPublisert:9. april 2021Endret:2. januar 2023

En spiller fra Danmark tok med seg hele førstepremiepotten på nøyaktig 497 177 885 kroner. Andrepremiepotten ble delt mellom to tyske spillere. De vant 12 126 425 kroner hver. 

Selv om det ikke var noen norske spillere som tok storeslem i Eurojackpot fredag kveld, var det likevel en heldig nordmann som ble Eurojackpot-millionær. 

Nasjonal premie

Hver uke trekker vi en tilfeldig norsk spiller i Eurojackpot som vinner den nasjonale premien på 1 million kroner. Fredag 9. april var det en mann på 50 år fra Kongsvinger i Innlandet som ble trukket ut. Han var hjemme og hadde en rolig kveld foran TV-en som brått ble avbrutt av Telefonen fra Hamar. 

- Gratulerer! Du har vunnet 1 million kroner i Eurojackpot.

- Hæ, er det sant? spurte mannen da han fikk millionbeskjeden. 

- Nei, men det er jo helt rått! Det hadde jeg ikke forventet, sa den nybakte millionæren. 

Mannen hadde ingen umiddelbare planer omkring hva han ville bruke premien på, men etter en kort tenkepause kom han på noe. 

- Vi har jo det meste vi trenger, men vi har planer om å pusse opp badet. Også blir det nok noe fint til dattera og kona. Nå blir det nok en liten feiring, avslutter 50-åringen.

Kupongen ble kjøpt via Norsk Tippings app.

Tallene

Vinnerrekka som en heldig danske hadde gjettet seg fram til var som følger:

Hovedtall: 32 - 18 - 23 - 29 - 11

Stjernetall: 3 - 7

Ny Eurojackpot-trekning neste fredag

En dansk spiller stakk av med hele førstepremiepotten 9. april. Men fortvil ikke - neste fredag er potten fylt opp med ca. 101 millioner kroner. Andrepremiepotten anslås å være på ca. 26 millioner kroner. I tillegg trekkes det ut en norsk spiller som vinner den nasjonale premien på 1 million kroner.

Lykke til!

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler