eurojackpotvinnerhistorie

Vant millionpremie: - Kanskje jeg ikke sier noe til kona

Mens vinneren av 1 million kroner vurderer om han skal fortelle kona om premien, har 1. premien i Eurojackpot vokst til over 600 millioner.

VAR PÅ BUTIKKEN: En smørblid mann fra Porsgrunn ble millionær fredag da han sikret seg den nasjonale tilleggspremien mens han var ute på handletur.Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingGunhildVike NeråsPublisert:7. mai 2021Endret:2. januar 2023

At Eurojackpot er spillet med de virkelig store premiene, er det liten tvil om etter atter en fredag uten 1. premievinnere. Nå ruller potten opp på ca. 620 millioner, imens andrepremiepotten ligger på ca. 32 millioner kroner.

Millionpremie blir det uansett på en nordmann hver eneste uke. Hver fredag trekkes en tilfeldig Eurojackpot-spiller ut som vinner av den nasjonale tilleggspremien på 1 million kroner. Denne gangen var det en mann i 50-årene i Porsgrunn som hadde hellet med seg.

Nybakt millionær i Porsgrunn

Vinneren fra Porsgrunn var på handletur da han ble millionær, og først på femte oppringingsforsøk fra Norsk Tipping kunne nyheten endelig overleveres.

- Har jeg vunnet 1 million, var mannen første reaksjon.

- Gratulerer så mye! Hva tror du at du vil bruke premien på?

 - Det har jeg ikke rukket å tenke over. Kona kom akkurat inn her nå, vi får se om jeg forteller det til henne, sier han og ler godt.

Mannen leverte kupongen digitalt og ønsker å være anonym.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Ca. 620 millioner neste fredag

Sett bort fra den nasjonale tilleggspremien ble det ingen flere norske vinnere under fredagens trekning, men selv om ingen stakk av med 1. premiepotten, var det hele 16 utenlandske spillere som prikket inn 5+1 rette og stakk av med 1 514 470 kroner.

Følgende tall ble trukket ut: 

Hovedtall: 27 - 7 - 19 - 3 - 29 Stjernetall: 7 - 10

Fredag 14. mai er det ny trekning og nye sjanser, da altså med henholdsvis 620 millioner og 32 millioner i 1. og 2. premie. En ny norsk spiller trekkes uavhengig av Eurojackpots hovedtrekning, og vinner den nasjonale premien på 1 million kroner.

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler