eurojackpot

Eurojackpot: Går førstepremiepotten for tredje gang på rad?

Førstepremiepotten har gått i de to siste Eurojackpot-trekningene. Fredag er det klart for ny trekning med ca. 110 millioner kroner i førstepremiepotten.

NYE MILLIONÆRER FREDAG?: Dersom du fredag får en telefon fra nummeret 625 60 000, kan det være gode nyheter og store premier i vente.Foto: Veikkaus
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:23. februar 2023

Den siste uken har to Eurojackpot-spillere opplevd å vinne hele førstepremiepotten på hver sin dag.

Fredag 17. februar prikket en finsk alenevinner inn 5+2 rette og sikret seg en solid premie på 443 399 875 kroner. Bare tre dager senere, kunne også en dansk alenevinner juble etter å ha sikret seg hele førstepremiepotten på nøyaktig 109 468 000 kroner.

Førstepremiepotten er derfor tilbake til start igjen. Likevel venter det en solid premie til den eller de som skulle klare å prikke inn 5+2 rette — tredje trekningen på rad. Ca. 110 millioner kroner venter i førstepremiepotten, mens det anslås å være ca. 20 millioner i andrepremiepotten.

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Med 140 millioner forskjellige tallkombinasjoner å gjette på, er det slett ingen enkel oppgave å gjette seg frem til 5+2 og toppremien, eller 5+1 og andrepremien i Eurojackpot. Helt umulig er det imidlertid ikke – det har tross alt skjedd to ganger bare den siste uken.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Tre Eurojackpot-millionærer

Forrige Eurojackpot-trekning ble intet mindre en tre heldige nordmenn Eurojackpot-millionærer. En mann i 50-årene fra Oslo fikk 5+1 rette og sikret seg dermed 6 490 560 kroner.

En mann i 40-årene fra Oslo fikk 5 rette og vant 1 416 170 kroner. Den tredje og siste millionæren var en kvinne fra Porsgrunn i Vestfold i Telemark, som sikret seg den nasjonale premien på 1 million kroner.

Ut av seg selv-opplevelse

Den norske andrepremievinneren delte premien med to tyskere. Mannen i 50-åra fra Oslo hadde følgende reaksjon da han fikk presentert premiebeløpet på 6 490 560 kroner:

— Det vil jeg kalle en solid sum.

Så ble det stille en liten stund før han sa noe mer.

— Det går bra. Det er bare som om hodet mitt stoppa litt. Det er nesten litt «ut av deg sjæl-opplevelse».

Den ferske Eurojackpot-millionæren hadde egentlig planer om å barbere skjegget som han pleier å gjøre på kvelden, men endret planen til å ta seg noe godt å drikke. Han var usikker på om det kom til å bli mye søvn.

– For den summen takler jeg både en, to og tre netter med dårlig søvn. Jeg skal nok overleve det, kommenterte han.

Nye muligheter hver tirsdag og fredag

Neste trekning i Eurojackpot er fredag 24. februar. Førstepremiepotten blir som nevnt på ca. 110 millioner kroner mens andrepremiepotten anslås å ligge på ca. 20 millioner kroner. 

I tillegg vil som vanlig en norsk spiller, en andelsbank eller et andelslag vinne 1 million kroner i nasjonal tilleggspremie.

Lykke til!

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler