eurojackpot

Eurojackpot: Hver uke jubler i snitt to nordmenn for millionærstatus

Med ca. 585 millioner kroner i førstepremiepotten er det lov å drømme. Samtidig er det på andre premietrinn nordmenn oftest blir millionærer i Eurojackpot.

5+2: Klarer du å få inn samtlige tall, er det all mulig grunn til å slippe jubelen løs.Foto: Veikkaus
Forfatterbilde Norsk TippingOlaThorsetPublisert:25. juni 2024

I kveld kl. 19 er det igjen klart for Eurojackpot-trekning, og denne gangen med godt over en halv milliard kroner i førstepremiepotten.

Skulle en norsk spiller stikke av med alt dette alene, vil det markere den nest høyeste utbetalingen noensinne her til lands.

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Vant 20 mill. i andrepremie

Å prikke inn 5+2 rette, og dermed vinne førstepremie i Eurojackpot er mildt sagt en krevende øvelse. Vinnersjansen for dette er 1:140 millioner per rekke. Samtidig skjer det for noen svært få heldige. Blant dem en norsk kvinne som vant utrolige 1,36 milliarder kroner i januar i år.

Men det er også verdt å nevne at også andrepremien ofte også er av det voksne slaget. Tirsdag 25. juni er den på ca. 17 millioner kroner. Og det er faktisk kun noen dager siden en norsk spiller klarte å prikke inn 5+1 rette.

Fredag kunne en mann fra Midt-Norge innkassere 20 millioner kroner i andrepremie.

Dette markerte den femte andrepremien til en norsk spiller så langt i 2024. Disse premiene har gitt følgende utbetalinger: 63,9 mill., 7 mill., 7 mill., 10,4 mill., 20 mill. (Vinnersjanse for andrepremie er 1:7 mill. per rekke).

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

– Helt fantastisk!

Foruten den den nevnte milliardæren, har vi fått 60 norske millionærer i Eurojackpot så langt i år i år. Med andre ord mer enn to hver uke. Brorparten av disse er tredjepremievinnere eller vinner av nasjonal tilleggstrekning.

Fredag for halvannen uke siden, ble to nordmenn tredjepremie-millionærer etter å ha truffet med 5+0 rette. Vinnersummen var 1 505 220 kroner til hver av dem, en mann fra Halden og en mann fra Møre og Romsdal. Førstnevnte reagerte slik da han fikk Telefonen fra Hamar:

– Fantastisk. Helt fantastisk! Dette er sånn man håper på, men vet at mest sannsynlig ikke kommer til å skje, sa han – og la til:

– Virkelig en «once in a lifetime»-opplevelse.

Hele 33 ganger i 2024 har det skjedd at norske spillere har vunnet tredjepremie. 26 av disse var millionpremier, mens to var andelsbanker. (Vinnersjanse for tredjepremien er ca. 1:3,1 millioner per rekke.)

Fredag for halvannen uke siden ble to nordmenn millionærer etter å ha truffet med 5+0 rette, og dermed tredjepremie. Vinnersummen var 1 505 220 kroner til hver av dem, en mann fra Halden og en mann fra Møre og Romsdal.

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler