eurojackpot

Eurojackpot: Sjokket kan bli stort hvis vi ringer deg fredag

Skulle det skje at en norsk spiller sikrer seg hele førstepremiepotten på ca. 447 millioner kroner alene, er Telefonen fra Hamar klar til innsats.

UTROLIG: Mange millionvinnere sliter med å tro det når de får Telefonen fra Hamar.Foto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingOla ThorsetPublisert:11. august 2022Endret:3. januar 2023

Det er tre uker siden tidenes premieutbetaling i Eurojackpot fant sted, da en dansk spiller håvet inn nærmest uvirkelige 1,2 milliarder kroner. 

Rekordvinneren meldte seg for Danske Spil først tre dager etter trekningen. Han hadde da funnet kupongen krøllet sammen i en skuff. Dansken uttalte til spillselskapet at det hadde vært en noe sjokkerende opplevelse å innse at det faktisk var han som var etterlyst som milliardvinner.

– Jeg ble fullstendig overrasket og skalv i hele kroppen. Men det føles fabelaktig å være så heldig, og å kunne sikre familien i mange generasjoner, uttalte den anonyme vinneren via en pressemelding fra Danske Spil.

Høyt på topplista

Siden «milliardsmellen» har førstepremiepotten vokst jevnt og trutt, og er fredag 12. august på rundt 447 millioner kroner. Skulle en norsk spiller stikke av med hele potten, vil det markere den nest høyeste premieutbetalingen noen sinne. 

Ikke overraskende er det nettopp Eurojackpot som står for de aller største utbetalingene på premielista hos Norsk Tipping, etterfulgt av Vikinglotto.

SpillPremiebeløp Kjønn     DatoEurojackpot   485,1 mill.Mann26.06.2022Eurojackpot443,9 mill.Mann20.09.2019Eurojackpot441,3 mill.Mann18.08.2017Eurojackpot436,2 mill.Kvinne18.03.2022Vikinglotto341,3 mill.Kvinne15.11.2017

 Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Gråting og pustepauser

Hver Eurojackpot-trekning trekkes det også en norsk spiller, en andelsbank eller et andelslag som vinner en nasjonal tilleggspremie på 1 million kroner. Tirsdag ble den nasjonale millionen vunnet mildt sagt glad totning.

– Nå stoppa det opp her. Det blir for mye for meg nå. Herregud, dette kom overraskende på, sa mannen før gledestårene tok overhånd.

Mannen var på jobb da Norsk Tipping ringte, og han klarte ikke å holde på hemmeligheten overfor de rundt seg. Selv om en kollega kom gående forbi, lot han tårene strømme fritt. Han forsøkte å forklare hva som nettopp hadde skjedd, og etter noen forsøk med både gråting og pustepauser, sto jubelen i taket. Det kom gratulasjoner, trolig klemmer og mest sannsynlig ble det en form for feiring.

– Dette var uventet. Som lyn fra klar himmel. Tusen takk! Dette var veldig hyggelig, sa den ydmyke millionæren.

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler