eurojackpot

Eurojackpot: To alenevinnere så langt i 2024 – ca. 180 mill. i førstepremiepotten fredag

Over to milliarder kroner har blitt utbetalt i Eurojackpot-førstepremier så langt i år.

VOKSEN POTT: Hvis du drømmer om de store premiene, er Eurojackpot spillet for deg.Foto: Shutterstock.AI/Norsk Tipping
Forfatterbilde Norsk TippingOlaThorsetPublisert:15. februar 2024Endret:19. februar 2024

Det er som de fleste vet en «noe» krevende øvelse å få inn alle tallene i Eurojackpot. Vinnersjansen for å prikke inn 5+2 rette understreker dette 1:140 000 000 per rekke.

Ikke noe å regne med, med andre ord.

Samtidig: To ganger i 2024 har det skjedd at en spiller har klart å sitte med full rekke, og dermed kunne kalle seg millionær i hundremillionersklassen. Ja, faktisk i milliardklassen også.

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Norges første spillmilliardær

Tirsdag 16. januar – altså for en måned siden – smalt det så til de grader i (det norske) sikringsskapet, da vi fikk vår aller første spillmilliardær.

Den ekstremt heldige var en kvinne fra Østlandet, som var den eneste som hadde 5+2 rette. Dermed ble hele førstepremiepotten på 1 360 020 000 kroner hennes til odel og eie. Utrolig, men sant.

LES OGSÅ: Hva med å spille med vennene dine? Prøv spillelag!

Kvinnen mistet naturlig nok nesten munn og mæla da hun fikk Telefonen fra Hamar denne kvelden, og stotret først fram følgende:

– Hæ? Er dette tull, eller?

I løpet av samtalen fikk hun roet seg litt ned, og det hele begynte å synke inn: Hun hadde vunnet over 1,3 milliarder kroner.

– Det er veldig moro. Jeg kommer til å dele mye med familien. I tillegg kommer jeg nok til å reise en del, sa hun.

Vinneren har i etterkant blitt fulgt opp både av Norsk Tipping og advokatfirmaet Dehn. Sistnevnte bistår med juridisk og økonomisk veiledning, som en nøytral partner til Norsk Tipping. (Saken fortsetter under videoen).

Milliard-samtalen

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Norsk andrepremiejubel

Neste storvinner kom for kun en uke siden. Da var det en tysk spiller som var den eneste med 5+2 rette. Vedkommende kunne slippe jubelen løs og konstatere at 721 millioner kroner var på vei inn konto.

På samme trekning var en østfolding en av ti spillere med 5+1 rette. Utbetalingen for andrepremie ble av det hyggelige slaget: 7 millioner kroner.

– Jøss, er det sant? Har jeg vunnet 7 millioner i kveld? spurte mannen da vi fortalte at han har 5+1 rette Eurojackpot-tall.

– Det var jo veldig flott, nå får jeg nok ikke sove i kveld, sier han avslutningsvis.

Siden ingen har vunnet førstepremien de to siste trekningene, har potten altså vokst til ca. 180 millioner kroner fredag 16. februar.

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler