eurojackpot

Eurojackpot: Tre norske millionvinnere forrige fredag – over 400 mill. i førstepremiepotten nå

Blir det en ny norsk jubelkveld i Eurojackpot fredag – og slår noen kloa i førstepremien på over 400 millioner kroner?

VOKSEN POTT: Klarer noen å treffe de riktige tallene, blir det en solid utbetaling fredag kveld.Mari Lehtisalo
Forfatterbilde Norsk TippingOla ThorsetPublisert:5. oktober 2023

Siden ingen prikket inn 5+2 rette tirsdag, steg førstepremiepotten i Eurojackpot til ca. 411 millioner kroner. Det er med andre ord en svært voksen pott norske og spillere fra de andre europeiske Eurojackpot-landene har foran seg fredag 6. oktober.

Lotto
Spillefrist lørdag kl. 18:00
Lever spill

Disse ble millionærer

Også forrige fredag fikk førstepremiepotten stå i fred, men samtidig tok norske spillere godt for seg av det resterende premiefatet. Hele tre spillere ble millionærer for en uke siden:

 • En mann fra Hå i Rogaland vant 12,5 millioner kroner i 2. premie, og fikk seg en real vekker da Telefonen fra Hamar ringte utpå kvelden.

  – Bilen min gikk i stykker for noen måneder siden, så det spørs om det ikke blir en ny bil nå. I tillegg har jeg familie jeg vil dele med, sa mannen fornøyd.

 • En rogalandsmann, nærmere bestemt fra Time, sørget for 1,5 millioner kroner inn på konto etter at han ble en av tredjepremievinnerne.

  – Det var ikke verst. Jeg så ikke den komme, sa mannen etter å ha fått millionbudskap.

 • En kvinne i 30-årene fra Askøy i Vestland ble kveldens vinner av den nasjonale tilleggspremien på 1 million kroner.

  – Dette er helt sykt. Det må jeg si. Pulsen gikk opp ganske mye her nå, sa en glad askøyværing.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Topp 3

Skulle en nordmann som eneste spiller få inn 5+2 rette, er det bare å konstatere at det er blant de høyeste utbetalingene i Norge noensinne. Men faktisk kommer en sum på ca. 411 millioner kroner ikke på «pallen» engang – det blir i så fall 5. plass. De fire høyeste utbetalingene er alle på over 430 millioner kroner.

Her er topp 3-oversikten over de høyeste utbetalingene – samtlige har kommet i Eurojackpot:

1. plass: Mannlig vinner av 485,1 millioner kroner, 26. juni 2020. Den utrolige summen gjorde naturlig nok at reaksjonen i den andre enden av Telefonen fra Hamar bar preg av sjokk. – Jeg er glad og nummen, sa mannen etter å ha fått summet seg litt.

2. plass: Mannlig vinner av 443,9 millioner kroner, 20. september 2019. «Wow», «absurd», «surrealistisk» og «sprøtt» var noen av ordene vinneren tok i bruk for å beskrive hvordan det føltes.

3. plass: Mannlig vinner av 441,3 millioner kroner, 18. august 2017. – Kanskje jeg skal kjøpe meg en fotballspiller, sa en humrende vinner etter å ha fått Telefonen fra Hamar. 

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

 • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

 • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

 • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

 • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler