eurojackpotvinnerhistorie

14-millionersvinneren i Eurojackpot meldte seg mandag

Den «etterlyste» Oslo-kvinnen som fredag vant 14 034 780 kroner i Eurojackpot fredag, tok selv kontakt med Norsk Tipping mandag ettermiddag.

FLERE VINNERE: Fredag fikk flere norske Eurojackpot-spillere telefonen fra Hamar.
Forfatterbilde Norsk TippingJon ChristianDybendalForfatterbilde Norsk TippingGroSynstadPublisert:1. april 2022Endret:3. januar 2023

Fredag stakk en tysk spiller stakk av med 1. premien på nesten 240 millioner kroner. To norske Eurojackpot-spillere knep 2. premien og over vant 14 millioner kroner hver. Den ene vinneren er en mann fra Nordland, mens den andre er en kvinne fra Oslo.

- Helt absurd

Det lyktes til slutt Norsk Tipping å komme i kontakt med den andre vinneren av 14 millioner kroner, som er en kvinne fra Oslo. Hun tok til slutt selv kontakt med Norsk Tipping etter at hun så premien på konto.

- Jeg trodde det var noen helt andre som hadde forsøkt å kontakte meg i helga. Nummeret deres var lagret feil på min telefon. Dette er helt surrealistisk, var vinnerens første reaksjon da vi kom i kontakt med vinneren mandag ettermiddag. 

Kvinnen hadde sett resultatet i appen, men hadde gått glipp av noen nuller.

- Første gangen jeg sjekket resultatet trodde jeg det sto 14 000, ikke 14 000 000. Dette er helt absurd. Jeg trodde en stund at det var aprilsnarr, humrer hun. 

Kvinnen kan meddele at pengene kommer godt med, og at det ikke kommer til å bli noen forhastede beslutninger for hva pengene skal brukes på.

- Jeg er helt sjokkert over dette, men også veldig glad. 

- Har fremdeles høy puls

Den andre som vant 14 034 780 kroner fredag er en mann fra Nordland. Vi snakket med ham rett etter trekningen. Han var både paff og meget glad over millionbeskjeden han fikk litt over klokken 22.

- Det er helt ufattelig og ubeskrivelig. Jeg er nesten målløs. Jeg hadde lagret nummeret til Norsk Tipping. Jeg så dere hadde ringt da jeg var tilbake fra trening. Jeg gikk inn på appen og sjekket kupongen min med én gang. Jeg var helt skjelven og har fremdeles høy puls, sier nordlendingen.

Han røper at de skal bruke mye av pengene på en planlagt oppussing.

- Ja, vi skal snart begynne å pusse opp. Vi kommer også til å ta oss en ferie. Det er for tidlig å si hvor, men nå kan vi jo reise hvor vi vil, sier mannen som leverte kupongen på mobilen.

- Samboeren smiler fra øre til øre

Vi fikk også en norsk 3. premievinner som vant 1,9 millioner kroner.

Tredjepremien på 1 948 475 kroner gikk til en mann fra Sarpsborg i Viken 

- Akkurat nå vet jeg ikke hva jeg skal gjøre. Dette er mye penger. Samboeren sitter og smiler fra øre til øre, sier mannen, som satt og slappet av i sofaen da han fikk den overraskende telefonen.

- Vi satt og så på TV da du ringte. Vi er kjempeglade. Pengene kommer til å bli brukt til boligformål. I tillegg blir det nok en oppgradering på hotellet når vi skal på en ferietur som allerede er bestilt, sier sarpingen, som ønsker å være anonym.

Han kjøpte kupongen på Kiwi Bergenhuskrysset i Rakkestad.

- Du tuller med meg?

Den nasjonale premien gikk til en mann fra Fredrikstad. Han satt og så på hockeykamp da vi ringte og trodde nesten ikke sine egne ører.

- Vent, det er jo 1. april. Du tuller med meg? undrer mannen når vi forteller om premien.

Etter å ha forsikret mannen om at millionbeskjeden slett ikke er løgn, ble det en lettet stemning i andre enden.

- Det er helt utrolig, endelig var det min tur. Jeg har tippet i flere år, men aldri vunnet stort, sier mannen, som leverte kupongen på mobilen.

Båtplaner 

- Dette kommer veldig godt med. Vi har hatt lyst på ny båt en stund, og det ser ut som vi oppgraderer med et par fot nå. Jeg blir nøtt til å melde til båtforeningen og be om større plass, humrer mannen.

- I tillegg til båt så har vi noen barn som også skal få noen kroner.

Vi gratulerer alle vinnerne.

Ca. 95 mill. på tirsdag

Tirsdag 5. april er det igjen klart for tirsdagstrekningen i Eurojackpot. Siden 1. premiepotten gikk denne fredagen, vil den ligge på ca. 95 millioner kroner. 2. premiepotten er beregnet til ca. 7,5 millioner kroner. 

Lykke til! 

            

Vinnersjanse Eurojackpot:

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:1,6 mill. per rekke.

  • Antall premieutbetalinger (Norge) totalt i 2021: 2 844 151

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2021 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2021 (Norge): 65

  • Høyeste premieutbetaling i 2021 (Norge): 25 931 120

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler