eurojackpotvinnerhistorie

Eurojackpot: Større 2. premiepotter

Fredag 3. desember vant en norsk spiller over 9,3 millioner kroner etter å ha delt 2. premiepotten på 23 mill. med 10 utenlandske spillere. Hvordan gikk det til? 

GULL OG STORE POTTER: Eurojackpot er kjent for romslige premiepotter og litt ekstra glam.Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingLineTrollerPublisert:7. desember 2021Endret:3. januar 2023

Desembers aller første Eurojackpot-trekning endte med hele to norske millionærer.

Som alltid ble det trukket en vinner av den nasjonale tilleggspremien på 1 million kroner. I tillegg hadde en norsk spiller 5 + 1 rette og endte med å dele 2. premiepotten på til sammen 23 millioner kroner med 10 utenlandske spillere. Likevel satt den heldige 2. premievinneren igjen med over 9,3 millioner kroner etter endt trekning.

Hvordan er det mulig? Jo, la oss forklare.

Vant 7,2 mill. mer

Vi skal ikke lenger tilbake enn til fredag 19. november for å finne endringen som sørget for at forrige ukes 2. premievinner endte med 7,2 millioner kroner mer i gevinst enn opprinnelig sum. 

To uker tidligere ble det nemlig innført en forsterkning av 2. premien ved norsk Eurojackpot-vinner. Bakgrunnen var at Norsk Tipping gjennom fjoråret opplevde at eurokursen steg til et såpass høyt nivå at det påvirket de nasjonale premiene i både Eurojackpot og Vikinglotto.

Et av tiltakene som ble gjennomført for å sikre de norske premiene i Eurojackpot var å opprette et fond, slik at man hadde en reserve dersom eurokursen forble høy over lengre tid. Til slutt vokste premiefondet seg stort nok til at midlene kunne benyttes, og det ble dermed innført en forsterkning av 2. premiepotten dersom en norsk spiller vinner.

Størrelsen på det ekstra premiebeløpet vil variere ut fra hvor mye midler som er spart opp mellom hver gang, og for hver trekning uten norske 2. premievinnere fortsetter premiebeløpet å vokse.

 For å si det enkelt: Nå kan man med 5 + 1 rette juble over ekstra store 2. premier her til lands.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Ny bruktbil

Det var en mann fra Sjøvegan i Troms og Finnmark som fredag 3. desember ble den første til å sikre seg en 2. premie etter at forsterkningen trådte i kraft. Beskjeden om at han hadde vunnet nøyaktig 9 350 425 kroner ble tatt imot med både tårer og latter.

– Det går ikke an! Jeg har spilt de samme to rekkene helt siden starten. Dette er ikke til å tro, utbrøt den overraskede vinneren, som tross sjokket likevel hadde planene klare for deler av premien: 

– Jeg trenger ingen helt ny bil, men en nyere bruktbil er på sin plass nå.

I tillegg skulle huset få seg en aldri så liten oppgradering. Var det noen som nevnte at norske millionvinnere er en ganske nøktern gjeng? 

Ca. 586 mill.

Fredag 10. desember er det ny Eurojackpot-trekning. Denne gangen ligger det ca. 586 millioner kroner i 1. premiepotten. 2. premiepotten er på ca. 22 millioner kroner, og skulle vi få nye norske 2. premievinnere ligger det enda litt mer på lur. 

Lykke til!

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler