eurojackpotvinnerhistorie

Eurojackpot: Der røyk milliarden

Endelig gikk det hull på førstepremiepotten på over 1,22 milliarder kroner. En tysk spiller kan nå med rette kalle seg Eurojackpot-milliardær. 

EUROJACKPOT: Mange spillere kunne glede seg over store premier tirsdag kveld.Adobe Stocks/Norsk Tipping
Forfatterbilde Norsk TippingLineTrollerForfatterbilde Norsk TippingOla ThorsetPublisert:8. november 2022Endret:4. januar 2023

Etter å ha stått og stanget i premietaket siden tirsdag 1. november gikk nå førstepremiepotten i Eurojackpot til en tysk spiller som klarte det kunststykket å gjette seg frem til alle 5+2 rette.

I tillegg delte hele 17 utenlandske spillere andrepremiepotten – som har nytt godt av at førstepremiepotten har vært i makstaket – og de heldige vinnerne kan glede seg over 12,4 millioner kroner hver.

Litt av et premiedryss

Det ble dermed jubel i flere (utenlandske) hjem tirsdag kveld:

  • Én tysk spiller vant over 1,23 milliarder kroner i førstepremie. 

  • 14 (!) spillere fra Tyskland, én danske, en ungarsk- og en polsk spiller delte andrepremiepotten og vant 12,4 millioner kroner hver.

  • Blant norske spillere, kunne en kar fra Stavanger i Rogaland juble for 1 million kroner i nasjonal tilleggspremie (les mer nede i saken). 

Dette er tallene som ble trukket ut og gjorde den tyske spilleren til milliardær: 

15 - 17 - 23 - 35 - 38

Stjernetall: 4 - 9 

Derfor har vi hatt så høye premiepotter

Premietaket for førstepremie i Eurojackpot er 120 millioner euro, og dette taket ble nådd etter trekningen tirsdag 1. november. I to trekninger har den altså fått stå i fred før den endelig sprakk tirsdag 8. november.

I tillegg: Andrepremiepotten har vært uvanlig høy. Før tirsdagstrekningen var den på ca. 211 millioner kroner. Lotteri- og trekningsansvarlig Ingrid Roterud Mathisen i Norsk Tipping forklarer hvorfor det blir såpass høye summer også for 5+1 rette.

– Hvis ingen har 5+2 rette, fylles førstepremiepotten hver uke opp med en sum basert på den totale omsetningen i alle 17 medlemslandene. Men når førstepremiepotten er på sitt maksimale, er det andrepremiepotten (5+1 rette) som får påfyllet – og da i et betydelig høyere tempo enn den vanligvis gjør. 

Vinnersjanse for 1. premie er 1:140 millioner per rekke, mens vinnersjansen for 2. premie er 1:7 mill. per rekke. Til sammenligning er vinnersjansen for 1. premie i Lotto 1:5,4 millioner per rekke.

(Saken fortsetter under bildet).


MILLIARDSPENNING: Ingrid Roterud Mathisen i Norsk Tipping var svært spent på om vi skulle få en norsk milliardvinner i løpet av tirsdagskvelden. Det ville ha satt en solid norsk rekord for premieutbetaling. (Foto: Ola Thorset)

Vant 485 mill. – delte raust

Den stående rekorden i Eurojackpot (og på tvers av alle spill i Norge) er 485 millioner kroner fra juni 2020. Mannen ble, ikke overraskende, ganske satt ut da han fikk Telefonen fra Hamar. 

Ingrid Roterud Mathisen har hatt jevnlig kontakt med vinneren, og kan fortelle litt om hvordan han har det over to år etter.

– Jeg pratet med ham for kort tid siden, og han har det veldig fint! Han er en raus kar, som har delt millionbeløp med både familie og flere av sine venner. Utover de personene han har delt av premien med, er det svært få som vet at han har vunnet, og det syns han er strålende. Han koser seg som mangemillionær, men venter i spenning på om noen skal ta fra han rekorden snart.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.– Vi får se om jeg sier det til samboeren

Selv om vi ikke finner noen nordmenn i premietoppen etter tirsdagens trekning, fikk vi likevel en ny norsk Eurojackpot-millionær samme kveld.

En mann i 30-årene fra Stavanger i Rogaland ble 1 million kroner rikere da han stakk av med den nasjonale tilleggspremien. Millionvinneren, som ønsker å være anonym, var alene hjemme da han mottok Telefonen fra Hamar.

– Tusen takk! Det var jo meget bra, humrer den sindige siddisen når Norsk Tipping ringer for å gratulere.

– En million er jo helt sykt ... Det var en positiv overraskelse.

På spørsmål om det er noen andre som også kommer til å bli glade, svarer han:

– Vi får se om jeg sier det til samboeren. Neida, hun kommer nok til å bli veldig fornøyd.

Premien skal brukes til nedbetaling av lån – og vinnerkupongen hadde han kjøpt på mobil.

Ca. 102 mill. på fredag

Siden førstepremiepotten gikk til Tyskland tirsdag kveld vil den før trekningen fredag 11. november være på ca. 102 millioner kroner. Andrepremiepotten er anslått å ligge på ca. 47 millioner kroner.

Lykke til! 

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler