eurojackpotvinnerhistorie

Ble Eurojackpot-millionær: Holdt det hemmelig for kjæresten

En 37 år gammel mann fra Bergen og en mann i 60-årene fra Hamar ble begge millionærer etter fredagens Eurojackpot-trekning. Den ene mer hemmelighetsfull enn den andre.

HEMMELIGHETSFULL: Mannen fra Bergen holdt millionpremien skjult for kjæresten.Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingLineTrollerPublisert:12. februar 2021Endret:2. januar 2023

37-åringen fra Bergen ble oppringt midt i filmen "Pirates of the Caribbean" med beskjed om at han hadde vunnet tredjepremie i Eurojackpot og var 1 704 005 kroner rikere. For mannen fra Hamar tok den rolige fredagskvelden en litt annen vending enn det han først hadde sett for seg. Rett etter tapas-spising ringte Norsk Tipping med beskjed om at han hadde vunnet 1 million kroner og et reisegavekort på 100 000 kroner. 

- Hjertet mitt dundrer nå

Bergenseren hadde filmkveld med kjæresten da mobilen ringte og Norsk tippings vinnernummer lyste opp skjermen.

- Åååå. Ok.. Det er helt fantastisk. Jeg hadde ikke ventet dette. Hjertet mitt dundrer nå, svarer den ferske tredjepremievinneren da han får millionbeskjeden.

- Jeg gikk inn på soverommet da jeg så nummeret dere ringte fra. Jeg har lagret det i tilfelle jeg noensinne skulle være så heldig å få en telefon fra dere.

Mannen fortalte at pengene ikke kunne kommet på et bedre tidspunkt. Han og kjærester venter sitt første barn i juli.

-  Kjæresten min sovnet på sofaen under filmen, så hun vet ingenting ennå. Jeg må finne en lur måte å fortelle henne den gode nyheten på. Jeg skal ordne en skikkelig overraskelse til henne, men det kommer til å bli hardt å holde på hemmeligheten så lenge, hvisker den heldige Eurojackpot-millionæren som ønsker å være anonym.

37-åringen planla å holde milliongevinsten skjult for kjæresten frem til søndag. Hvorfor det ble nettopp denne dagen, sa millionvinneren ingenting om, men det er lett å anta at det hadde en sammenheng med valentinsdagen. Det skal nok mye til å overgå fremtidige valentinsfeiringer for kjæresteparet etter denne.

Vinnerkupongen ble kjøpt på mobil.

Dette var voldsomt 

Det var en litt nølende hamarsing som svarte da Norsk Tipping først introduserte seg.

- Ja, jeg lurer litt på hvorfor dere ringer, svarer mannen som på det tidspunktet ennå ikke hadde fått vinnerbeskjeden.

 - Gratulerer, du har blitt trukket ut som nasjonal vinner i Eurojackpot. Du har vunnet 1 million kroner og et reisegavekort til en verdi av 100 000 kroner.

Jaha? Oisann. Neimen i all verdens ... Det er nesten så jeg ikke tror det er sant. Jøssenavn, dette var voldsomt.

Den ferske millionæren slet litt med å ta inn over seg hva som nettopp hadde hendt.

- Nå er jeg ikke den som tar av på verken det gode eller onde. Jeg er ganske rolig av meg sånn, men dette var kjempemoro. Jeg hadde aldri tenkt jeg skulle oppleve noe slikt, forteller den sindige hedmarkingen.

Kona satt fortsatt uvitende i bakgrunnen.

- Hun sitter her og spisser ører, ler mannen før han forteller henne gladnyheten.

- Guri malla sier hun, humrer 60-åringen, som ønsker å være anonym.

Drømmer om luksusbil

Eurojackpot-vinneren fortalte at han pleier å spille Eurojackpot hver uke - i hvert fall når han husker det. I tillegg leverer han både på Vikinglotto og Lotto, men har aldri tidligere vunnet noe tilsvarende.

- Jeg har arbeidet i alle år og alltid sagt; skal du ha tak i penger så må du jobbe for dem. Men dette er helt tullete moro og fremdeles helt utrolig. 

Da den ferske millionæren ble spurt om hva han ønsker å bruke pengene på, svarte han:

- Jeg drømmer om en luksusbil, men det blir nok ikke det nå. Jeg er ikke helt sikker ennå og må tenke litt over det. Nå skal vi fortsette feiringen her hjemme i kveld.

Vinnerkupongen ble kjøpt på mobil.

Norsk Tipping gratulerer begge vinnerne.

Norsk tredjepremievinner

Ingen klarte å gjette riktig tallkombinasjon denne fredagen og førstepremiepotten vokser dermed til 215 millioner kroner. Andrepremiepotten ble delt av en islandsk- og fem tyske spillere.

Her hjemme fikk man altså en tredjepremievinner, som deler potten med tre spillere fra Tyskland. Dette gir en premie på ca. 1,7 millioner kroner til hver.

Dette er tallene som ble trukket ut fredag 12. februar:

15 - 18 - 24 - 27 - 44

Dette var stjernetallene:

2 - 7

Førstepremiepotten vokser

Fredag 19. februar er det ny trekning i Eurojackpot. Da ligger ca. 215 millioner kroner i førstepremiepotten og venter på ny eier. Ved hver Eurojackpot-trekning vinner i tillegg alltid én norsk spiller 1 million kroner. Den nasjonale vinneren trekkes ut blant alle Eurojackpot-spillere her til lands.

Fredag 12. februar var siste Eurojackpot-trekning hvor nasjonal vinner i tillegg til å vinne 1 million også vant et gavekort på 100 000 kroner. Les mer om endringene av nasjonal vinner her.

            

Vinnersjanse Eurojackpot:

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 10 mulige. Det gir totalt ca. 95 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:95 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:6 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:1,6 mill. per rekke. Les mer om vinnersjanse i Eurojackpot her.

  • Antall premieutbetalinger (Norge) totalt i 2020: 2 947 840

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2020 (Norge): 1

  • Antall millionærer i 2020 (Norge): 77

  • Høyeste premieutbetaling i 2020 (Norge): 485 100 285 kr

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler