eurojackpotvinnerhistorie

Eurojackpot: To norske millionpremier

Fredag 14. januar ble en mann i 20-årene fra Steinkjer trukket ut som nasjonal vinner i Eurojackpot. I tillegg fikk vi en norsk 3. premievinner av over 1,4 mill.

MILLION-TELEFONER: Fredag 14. januar ble med all sannsynlighet en spesiell kveld for de to norske Eurojackpot-millionærene.Adobe stock
Forfatterbilde Norsk TippingLineTrollerPublisert:14. januar 2022Endret:3. januar 2023

Ingen verken i inn- eller utland klarte å  sikre seg 1. premiepotten under årets andre Eurojackpot-trekning fredag 14. januar. Vi fikk likevel en norsk 3. premievinner, som delte potten med fire utenlandske spillere. En mann fra Suldalsosen i Rogaland kunne juble over nøyaktig 1 490 810 kroner.

En annen mann i starten av 20-årene fra Steinkjer var også heldig. Hver fredag trekkes det nemlig ut én tilfeldig norsk spiller som kan glede seg over en gevinst på 1 million kroner. Denne gangen fant den nasjonale tilleggspremien veien til Steinkjer i Trøndelag.

– Jeg føler meg veldig bra akkurat nå

Den unge vinneren fra Steinkjer var alene hjemme da Norsk Tipping tok kontakt for å gi ham den hyggelige nyheten.

– Jeg har muligens en liten anelse om hvorfor dere ringer. Dette er kanskje en telefon jeg har ventet lenge på? svarer den spente steinkjerbyggen, som fra før hadde lagret Norsk Tippings vinnernummer.

– Jeg hadde jo aldri trodd dere skulle ringe meg da. Hjertet dunket ganske godt da jeg så nummeret.

Etter å ha holdt mannen litt på pinebenken, var det endelig på tide å avsløre formålet med telefonsamtalen, til stor begeistring i den andre enden.

– Å herregud. Det er jo helt rått! Jeg har jo sett at det ringes en norsk vinner hver fredag, men jeg hadde aldri trodd det skulle bli meg. Når jeg først så telefonnummeret så tenkte jeg at det måtte være en feil, ler den glade vinneren, som ønsker å være anonym.  

Selv om premien kom litt brått på hadde han allerede noen tanker om hva den skulle brukes til.

– Mye blir nok lagt av til bolig, så blir det sikkert litt feiring også. Det her er penger som kommer godt med.

Mannen i 20-årene gledet seg til å kunne dele den hyggelige hendelsen med venner og familie – og ikke minst kjæresten.

– Hun kommer snart hjem. Det blir gode nyheter, det. Så kan det godt hende vi åpner en vinflaske og feirer litt i kveld. Jeg føler meg veldig bra akkurat nå, avslutter den unge millionæren.

Vinnerkupongen hadde mannen kjøpt på mobil. Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Ble millionær i bekmørkt kjøkken

Etter et par oppringninger kom vi endelig gjennom til 3. premievinneren fra Suldalsosen. Han hadde hatt telefonen til lading på kjøkkenet, og var ikke klar over ringingen før kona ropte på ham.

– Det pleier å være positivt når Norsk Tipping slår på tråden, svarer han da han blir spurt om han aner noe om hvorfor vi ringer.

Dermed var det bare å servere den flotte nyheten.

– Det er jo en fin sum. Det er en fantasi som går i oppfyllelse det her, ler rogalendingen, som ønsker å være anonym.

Mens Norsk Tipping serverte millionbeskjeden satt kona intetanende og så på TV. Mannen hadde likevel en plan om å avsløre premien for henne etter vinnersamtalen.

Hva han skulle bruke premien på derimot, var han mer usikker på.

– Det kom litt brått det her. Vi får se hva det blir, avslutter den ferske millionæren.

Under hele samtalen hadde han stått på kjøkkenet, som var bekmørkt for å spare strøm. Så spørs det om han ikke skrudde på lyset etter denne uventede telefonen fra Hamar.

Vinnerkupongen hadde han kjøpt via Norsk Tippings nettsider.

Norsk Tipping gratulerer begge de heldige vinnerne!

Hovedtrekningen

Under hovedtrekningen i Finland ble denne tallrekka trukket ut:

9 - 15 - 27 - 41 - 44 

Stjernetall: 2 - 4

Ca. 469 mill. i 1. premiepotten

Fredag 21. januar er det på ny trekning i Eurojackpot. Denne gangen ligger ca. 469 millioner kroner og venter i 1. premiepotten. 2. premiepotten er på ca. 21 millioner kroner.

Lykke til!

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler