eurojackpotvinnerhistorie

Kvinnen som vant 436 mill: - Vil hjelpe de som står meg nær

Det er kanskje ikke så rart at man blir både varm i toppen og ør i kroppen når en får servert følgende beskjed en fredag kveld: Gratulerer - du har vunnet 436 millioner kroner. 

MILLION-TELEFONEN FRA HAMAR: Trekningsansvarlig Ingrid Roterud Mathisen fikk det ærefulle oppdraget med å ringe den norske storvinneren fredag 18. mars.Foto: Ola Thorset
Forfatterbilde Norsk TippingLineTrollerForfatterbilde Norsk TippingOla ThorsetPublisert:18. mars 2022Endret:17. november 2023

En kvinne fra Østlandet ble den heldigste norske Eurojackpot-spilleren på lang tid, da hun delte 1. premiepotten med en finsk spiller fredag 18. mars, og dermed sikret seg utrolige 436 230 000 kroner. Det nærmer seg snart to år siden noen sist stakk av med 1. premien i Eurojackpot her til lands, da en mann vant 485,1 millioner kroner i juni 2020.

Norsk Tipping var i kontakt med kvinnen sent fredag kveld. Hun ønsker å være anonym, men vi har plukket ut noen høydepunkter fra vinnersamtalen vi kan gjengi. 

– Jeg må sette meg litt

Det var en litt nervøs vinner som svarte i andre enden – tydelig klar over at det var Norsk Tippings vinnertelefon som ringte.

– Jeg tror jeg må sette meg ned litt nå, svarer hun etter at Norsk Tippings budbringer, lotteri- og trekningsansvarlig Ingrid Roterud Mathisen, presenterer seg.

– Jeg ble litt småskjelven her, men telefonen fra Norsk Tipping tar jeg imot når som helst.

Østlandskvinnen får etter hvert beløpet opplest.

– Hva? firehundreog? Nå tuller du?

Roterud Mathisen gjentar og bekrefter beløpet.

– Tusen takk. Det er et sånt tall jeg ikke skjønner. Nå sitter jeg her varm i toppen og tørr i munnen, ler den forbausede storvinneren.

– Surrealistisk

Den ferske mangemillionæren kunne fortelle at hun er fast Eurojackpot-spiller, og etter å ha landet litt beskrev hun følelsene og tankene rundt det å ha vunnet en såpass høy premie:

– Det er helt surrealistisk. Jeg vet ikke om jeg kan beskrive at jeg er glad. Jeg er vel mer «starstruck» over å ha blitt oppringt av dere med en slik beskjed. Det første som slår meg er at jeg nå kan hjelpe mennesker som står meg nær. Så skal resten settes til side, før neste steg blir å tenke lenge og grundig over hva som skal skje videre.

Kvinnen vil de neste dagene få tett oppfølging både fra Norsk Tippings vinnerteam og fra vår eksterne veileder innen økonomiske og juridiske tjenester.  

– Man drømmer jo om å vinne, men statistikken tilsier at det ikke skal skje. Men nå har jeg altså vunnet over 400 millioner kroner, reflekterer den norske Eurojackpot-vinneren på tampen av den begivenhetsrike fredagskvelden. 

Vinnerkupongen hadde hun kjøpt via Norsk Tippings nettsider.

Norsk Tipping gratulerer den usedvanlig heldige vinneren!

De største norske millionpremiene 

Fredagens norske Eurojackpot-vinner havner på en solid fjerdeplass på listen over de største norske millionpremiene i Norsk Tippings historie. 

Dette er den oppdaterte listen over Norsk Tippings største vinnere:

1.  485,1 mill.   Eurojackpot   20202.443,9 mill.Eurojackpot20193.441,3 mill.Eurojackpot20174.436 mill.Eurojackpot2022

Million-rekka

De to nordiske 1. premievinnerne hadde begge gjettet seg frem til denne vinnerrekka:

1 - 8 - 33 - 38 - 43

Stjernetall: 2 - 6 Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.1 million til Tynset 

Den nasjonale vinneren av 1 million kroner havner kanskje litt i skyggen av fredagens norske 1. premievinner. Likevel var det en meget fornøyd kvinne fra Tynset i Innlandet som mottok vinnerbeskjeden fra Hamar. Hun befant seg i et samfunnshus i Nord-Østerdalen hvor hun sammen med bandet sitt var i gang med øving før en dansefest dagen etter.

– Helledussen, er det sant? Jeg tror jeg får hjerteattakk her, svarer hun når Norsk Tipping avslører at hun har vunnet.

Premien ønsket hun å bruke på nedbetaling av huslån.

Endringer i Eurojackpot: to trekninger i uka

Etter trekningen fredag 18. mars har nye regler trådt i kraft i Eurojackpot, som siden 2013 har vært et populært spill i Norge, men etter ni år var det på tide med noen fornyelser. Dette er de to største:

  • Fra og med fredag 25. mars blir det to trekningsdager per uke. Det betyr at du nå snart kan levere Eurojackpot også på tirsdager. Den første tirsdagstrekningen går av stabelen den 29. mars.

  • I tillegg øker makstaket på 1. premiepotten til ca. 120 millioner euro, som i skrivende stund vil si ca. 1,2 milliarder norske kroner.

Ca. 96 mill. 

Fredag 25. mars er det dermed klart for første Eurojackpot-trekning med splitter nye regler. Siden 1. premiepotten gikk fredag 18. mars, vil den være på ca. 96 millioner kroner. 2. premiepotten er beregnet til ca. 32 millioner kroner. 

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler