eurojackpotvinnerhistorie

Ble Eurojackpot-millionær på loftet

19. februar blir aldri det samme for en heldig trønder. Datoen vil trolig for alltid huskes som dagen han ble Eurojackpot-millionær.

SVARTE PÅ TREDJE ANROP: Det var en glad millionær som endelig svarte Telefonen fra Hamar.Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingLineTrollerPublisert:19. februar 2021Endret:2. januar 2023

Hver fredag er det i realiteten to trekninger i Eurojackpot. Hovedtrekningen i Finland er kanskje den flest spillere har kjennskap til. Men samme kveld foregår det også en trekning på Hamar. Her trekkes det én tilfeldig vinner blant alle som har levert Eurojackpot-kupong før kveldens spillefrist.

Fra Doc Martin til 1 million

Fredag 19. februar ble en 65 år gammel mann fra Namsos i Trøndelag den heldigste spilleren her til lands, da han som nasjonal vinner i Eurojackpot endte kvelden med 1 million ekstra på kontoen. Mannen befant seg på loftet da Norsk Tipping etter to tidligere forsøk endelig fikk tak i ham.

- Jeg hadde mobilen liggende på et annet rom. Det er ikke så mye aktivitet på den nå på kvelden, ler trønderen. 

Mannen kunne fortelle at han satt på loftet og så på den engelske dramaserien Doc Martin da Norsk Tipping ringte. Han har nemlig innredet loftet med både TV-stue og kontor. I etasjen under satt kona og så på TV2.

- Hun sitter og ser på et eller annet tulleprogram, spøker mannen.

- Det heter vel "The Voice". 

- Snakker om flaks

- Jeg har vel sikkert vunnet noe da? svarte 65-åringen på spørsmål om han lurte på hvorfor han ble kontaktet så sent en fredags kveld.

- Går det an det da? Oi! Det var kjempebra. Det var det jeg ønska meg, jubler den heldige Eurojackpot-vinneren da han får beskjed om gevinsten på 1 million kroner.

- Nå skal jeg betale bort resten av huslånet. Snakker om flaks.

Kona satt fortsatt i etasjen under, intetanende om hva som utspilte seg i etasjen over. Men mannen kunne forsikre om at han skulle fortelle det til både kone og familie etter telefonsamtalen.

- I morgen blir det feiring med bløtkake og kaffe, avslutter den blide namsosingen som ønsker å være anonym.

Vinnerkupongen ble kjøpt på mobil.

Norsk Tipping gratulerer!

Førstepremiepotten ruller videre

Ingen stakk av med førstepremiepotten i kveldens hovedtrekning. Derimot ble andrepremiepotten fordelt på fem spillere: to tyske-, to danske- og en nederlandsk spiller.

Tredjepremien ble delt mellom til sammen seks spillere: fire i Tyskland, en i Italia og en i Finland.

Dette er tallene som ble trukket ut fredag 19. februar:

27 - 35 - 36 - 38 - 41

Dette var stjernetallene:

5 - 7

347 millioner kroner

Fredag 26. februar er det klart for månedens siste Eurojackpot-trekning med en førstepremiepott på ca. 347 millioner kroner. I tillegg vil en norsk spiller garantert ende kvelden med tittelen nasjonal Eurojackpot-vinner og 1 million ekstra på kontoen.

            

Vinnersjanse Eurojackpot:

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 10 mulige. Det gir totalt ca. 95 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:95 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:6 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:1,6 mill. per rekke. Les mer om vinnersjanse i Eurojackpot her.

  • Antall premieutbetalinger (Norge) totalt i 2020: 2 947 840

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2020 (Norge): 1

  • Antall millionærer i 2020 (Norge): 77

  • Høyeste premieutbetaling i 2020 (Norge): 485 100 285 kr

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler