eurojackpotvinnerhistorie

Eurojackpot: Der røk 1. premiepotten

Nøyaktig 488 504 880 kroner er på vei til en usedvanlig heldig tysk spiller, som fredag 25. juni alene stakk av med hele 1. premiepotten i Eurojackpot. Her hjemme fikk vi to Eurojackpot-millionærer - én av dem en 2. premievinner.

TYSK STORVINNER: Den heldige alenevinneren sikret seg over 488 mill.Adobe Stocks/Norsk Tipping
Forfatterbilde Norsk TippingLineTrollerPublisert:25. juni 2021Endret:3. januar 2023

Endelig klarte noen å velte 1. premiepotten i Eurojackpot - og det helt alene. På et uvisst sted i Tyskland kunne man fredag 25. juni sannsynligvis høre et jubelbrøl uten like. Mer enn 488 millioner kroner gikk til én alenevinner som trolig for alltid kommer til å huske denne datoen.

Men det er ikke bare i Tyskland det er grunn til å feire. Her til lands ble en 28 år gammel mann fra Lørenskog nøyaktig 3 232 150 kroner rikere etter å ha delt 2. premien med seks utenlandske spillere.

– Det er helt sjukt

Det var en lettere forfjamset 2. premievinner som svarte da Norsk Tipping tok kontakt sent fredag kveld. 28-åringen, som ønsker å være anonym, hadde nettopp landet på Gardermoen etter en innenlandsreise da Norsk Tippings vinnernummer lyste opp mobilskjermen.

– Oi, oi ... Det er helt sjukt, svarer 2. premievinneren når han får servert den gode nyheten. 

Det er ikke så rart at lørenskogmannen hadde litt vanskeligheter med å tro på det han hørte. Kvelden i forveien hadde han nemlig hatt en intern spøk med noen venner:

– Vi satt og snakket om et tema da det vi snakket om plutselig dukket opp på Facebook. Vi fikk litt følelsen av å bli overvåket og begynte derfor å spøke med at dersom vi nevnte at vi ønsket å bli Lotto-millionærer kom det til å skje, forklarer vinneren. Selv om det ikke var Lotto-millionær han ble og trekningen som alltid er helt tilfeldig, trodde han likevel det var vennene som spilte han et puss.

God stemning i bilen hjem?

Naturlig nok syntes den glade Eurojackpot-vinneren det var litt vanskelig å samle tankene rundt hva han skulle gjøre med premien. Han kunne likevel fortelle at han eier en leilighet og at noe av pengene skulle brukes til å betale ned på boliglånet.

28-åringen reiste alene og hadde derfor ingen å dele den gode nyheten med i øyeblikket da Norsk tipping ringte, men skulle senere bli hentet på flyplassen av noen venner – som da mest sannsynlig ble de aller første til å juble sammen med den heldige 2. premievinneren.

Vinnerkupongen ble kjøpt på mobil.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Uvitende om millliongevinsten

En mann fra Rogaland seg den nasjonale tilleggspremien på 1 million kroner. Norsk Tipping forsøkte å komme i kontakt med den heldige vinneren et par ganger i løpet av kvelden, men som mange sikkert kan kjenne seg igjen i  - det er ikke alltid det er like stas med anrop fra et ukjent nummer, og da kanskje spesielt en fredagskveld. Her er det muligens delte meninger, litt avhengig av livssituasjon ... men til tross for at man ikke fikk kontakt, vil rogalendingen få seg en hyggelig overraskelse når han etter hvert selv oppdager hvor heldig han faktisk var denne junikvelden.

Vinnerkupongen hadde han kjøpt hos Narvesen Lodegården.

Trekningsresultatet

Dette er tallene som ble trukket i Eurojackpot fredag 25. juni:

Hovedtall:

4 - 17 - 22 - 30 - 47

Stjernetall:

1 - 8

1. premiepotten bygger seg opp

Siden den tyske spilleren stakk av med hele 1. premiepotten, vil den ved neste Eurojackpot-trekning fredag 2. juli være på ca. 101 millioner kroner. Spiller man før fredag kl. 19.00 har man et lodd i hatten i hovedtrekningen og er også automatisk med i trekningen av den nasjonale tilleggspremien på 1 million kroner.

Norsk Tipping gratulerer de to nye norske Eurojackpot-millionærene! 

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler