eurojackpotvinnerhistorie

Espen (47) startet jula med å vinne i Eurojackpot

Det ble en veldig hyggelig start på romjula for Espen Reme Abrahamsen (47) fra Oslo. Midt i kveldsstellet av yngstemann første juledag, ringte mobilen. I andre enden var Norsk Tipping med god julestemning og nyheter litt utenom det vanlige. 

EUROJACKPOT: Kvelden endte med en ekstra hyggelig romjulsgave for fredagens nasjonale Eurojackpot-vinner.Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingLineTrollerPublisert:25. desember 2020Endret:2. januar 2023

Selv om ingen nordmenn stakk av med verken første-, andre- eller tredjepremiepotten fredag 25. desember, kunne én heldig norsk Eurojackpot-spiller juble etter endt trekning.

Første juledag ble Espen Reme Abrahamsen trukket ut som nasjonal vinner av Eurojackpot, og kunne dermed nyte resten av høytiden vel vitende om at han nå var 1 million kroner rikere. I tillegg kunne han glede seg over et reisegavekort på 100 000 kroner, som ligger klart og venter på å bli brukt når tiden tillater det.

Gjeld og marsvin

- Jeg må si jeg er litt spent nå, svarte 47-åringen da Norsk Tipping presenterte seg. 

Espen var hjemme med samboer og et av tre barn da Norsk Tipping ringte, og tok i mot vinnerbeskjeden med god fatning:

- Det var ikke verst. Jeg er en voksen og fornuftig mann, men dette var veldig hyggelig. Nå blir det nok en ekstra fin romjulsgave til yngstedatteren, sier vinneren.

Datteren, som overhørte hva pappa sa, var dermed rask med å foreslå marsvin. Eurojackpot-millionæren fortalte at han pleier å levere femukerskuponger når han husker det, men at han hittil kun har vunnet mindre beløp.

Julen har så langt vært stille og rolig for 47-åringen, med mye innetid og litt mindre feiring enn vanlig på grunn av korona-situasjonen. Resten av kvelden skulle brukes til å legge barn og lufte bikkja. 

 - Jeg kommer nok til å betale ned litt gjeld og ellers bruke pengene både litt fornuftig og ufornuftig. Ferien er i hvert fall redda. Når det blir mulighet kommer vi nok til å leie hus i Spania, slik vi har gjort tidligere. Også får vi se om det blir marsvin. Hun yngste ønsker seg det veldig, ler den ferske millionæren.

 Norsk Tipping gratulerer!

Årets første Eurojackpot-trekning 

Fredag 1. januar er det klart for 2021's første Eurojackpot-trekning. Spiller man før fredag kl. 19.00 er man med i trekningen av ca. 594 millioner kroner. Som alltid trekkes en nasjonal vinner uavhengig av Eurojackpots hovedtrekning, som vinner 1 million kroner og et reisegavekort til en verdi av 100 000 kroner.

Andrepremiepotten ble fredag 25. desember fordelt på til sammen seks utenlandske spillere og er nå på ca. 30. millioner kroner.

            

Vinnersjanse Eurojackpot:

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 10 mulige. Det gir totalt ca. 95 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:95 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen 1:6 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:1,6 mill. per rekke. Les mer om vinnersjanse i Eurojackpot her.

  • Antall premieutbetalinger (Norge) totalt i 2019: 2 363 577

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2019 (Norge): 1

  • Antall millionærer i 2019 (Norge): 76

  • Høyeste premieutbetaling i 2019 (Norge): 443 904 560 kr

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler