eurojackpotvinnerhistorie

Tre norske millionærer - to av dem vant 9 mill. hver

Tirsdag bød på tre Eurojackpot-millionærer her til lands. To spillere delte 2. premiepotten og sikret seg over 9 millioner kroner hver, mens en mann fra Elverum vant den nasjonale tilleggspremien på 1 million kroner. 

ALLE GODE TING ER TRE: Tirsdagens Eurojackpot resulterte i hele tre norske millionærer.Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingLineTrollerPublisert:26. april 2022Endret:3. januar 2023

1. premiepotten var det ingen som klarte å få kloa i verken i inn eller utlandet. Her til lands fikk vi likevel god uttelling:

To norske spillere delte 2. premiepotten med en spiller fra Tsjekkia og vant over 9,1 millioner kroner hver.

Ble millionær på jobbreise

En av de to 2. premievinnerne var en mann fra Molde i Møre og Romsdal. Han var på jobbreise og hadde akkurat lagt seg ned på sengen for å se på tv da Telefonen fra Hamar ringte.

– Tuller du nå eller? Det er ikke mulig, sånt her kan da ikke skje? svarer den mildt sagt overraskede moldenseren, som ønsker å være anonym.

Etter oppfordring fra Norsk Tipping gikk mannen inn på mobilappen for å få premien bekreftet.

– «Gratulerer, du har vunnet 9 millioner kroner» står det her. Det får'n si ... Helt fantastisk, ler han.

Mannen hadde tidligere lagret Norsk Tippings vinnernummer, så han var klar over hvem som ringte, men at det skulle være snakk om et så stort beløp hadde han aldri sett for seg.

– Man går jo rundt og fantaserer om hva man skulle gjort dersom man får en sånn telefon. Det er helt uvirkelig. Nå skal jeg skynde meg å ringe hjem til fruen før hun legger seg. Det spørs om jeg tar fra henne nattesøvnen nå, humrer den ferske millionæren.

Vinnerkupongen hadde han kjøpt på mobil. 

– Kona ble ekstra glad i meg nå

9-millionersvinner nummer to var en mann fra Trøndelag. Ved første oppringningsforsøk endte han med å legge på telefonen i den tro om at det var en selger, men etter at kona hadde vært inne og sjekket nummeret var han rask med å svare da vi ringte på nytt.

Mannen hadde ikke sjekket trekningsresultatene og var derfor helt uvitende om at det samme kveld hadde ramlet inn hele tre norske millionvinnere. Da Norsk Tipping serverte han den meget hyggelige beskjeden ble det full jubel i stua fra både vinneren selv og kona.

– Det er helt tullete. Og så på en tirsdag da. Jeg tror ikke jeg skjønner det helt. Nå ble jeg varm, jeg, gapskratter den glade trønderen, som ønsker å være anonym.

– Kona ble ekstra glad i meg nå.

Hva han skulle bruke deler av premien på var allerede klinkende klart:

– Jeg skal kjøpe meg bobil. Det har jeg ønsket meg i mange år.

Det kokte godt i stua hos trønderen tirsdag kveld, og på spørsmål om det ble noe feiring inn i nattetimene kom det kjapt fra den livlige vinneren:

– Jeg har tatt meg en Pepsi og kjerringa har tatt seg en øl. Hun skal få en til, og jeg tror jeg skal gå og hente meg noe sterkere.

Vinnerkupongen hadde han kjøpt på mobil.

Fikk millionbudskapet dagen etter

I tillegg 3. premievinnerne, sikret en mann fra Elverum seg 1 million kroner som vinner av den nasjonale tilleggspremien. Tirsdag kveld gjorde vi flere forsøk på å få mannen i tale – uten å lykkes.  

Onsdag ettermiddag kom imidlertid Telefonen fra Hamar gjennom til Elverum-vinneren.

– Jeg hadde ikke telefonen på meg tirsdag kveld, og gikk derfor glipp av anropene fra dere. Jeg sjekket imidlertid nummeret, og så det var fra Norsk Tipping.

– Så du skjønner hvorfor vi ringer?

– Ja. Det var vel jeg som vant 1 million kroner i nasjonal premie?

− Det stemmer. Gratulerer! Hvordan føles det?

– Det er litt voldsomt å vinne så mye penger, men for all del: veldig artig, sier en glad millionvinner. 

– Hvordan skal pengene brukes?

– De skal brukes fornuftig, det er det ingen tvil om. Boligen skal pusses opp, og så skal det deles med familien. Etter hvert blir det nok også en liten feiring, sier elverumsingen.  

Vinnerkupongen hadde han kjøpt på mobil.

Norsk Tipping gratulerer alle de tre ferske Eurojackpot-millionærene!Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Rapport fra Finland

Under hovedtrekningen i Finland ble denne tallrekka trukket ut:

10 - 27 - 32 - 41 - 49 

Stjernetall: 1 - 9

Ca. 499 mill. på fredag

Siden ingen dro med seg 1. premiepotten tirsdag 26. april fortsetter den å vokse frem mot neste trekning fredag 29. april:

1. premiepotten vil da være på ca. 499 millioner kroner.

2. premiepotten er på ca. 19 millioner kroner.

Lykke til!

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler