extra

Så mange sjanser har du til å vinne i Extra

Se for deg at Norsk Tippings vinnernummer lyser opp mobilskjermen din en søvnig tirsdag kveld. Idet du tar telefonen, får du denne beskjeden: Nå har du sjansen til å bli millionær. I Extra kan nettopp dette skje.

MANGE PREMIER: Det skjer mer i Extra enn man kanskje skulle tro. Faktisk inneholder én kupong to spillebrett og i alt 16 vinnermuligheter.
Forfatterbilde Norsk TippingGunhildVike NeråsPublisert:20. mars 2022Endret:3. januar 2023

Extra er et bingolignende lotterispill hvor det trekkes 47 av totalt 75 tall. En kupong har 2 spillebrett, og hvert brett består av 18 tall og 7 friruter – altså ruter uten tall. Det er i alt 16 vinnermuligheter på kupongen, og de gjeveste er beskrevet her.

Kveldens æresgjest: Extra-kandidaten

Av alle som er innom med en Extra-kupong eller flere på tirsdagskvelden, trekkes én tilfeldig spiller ut som Extra-kandidat, og får muligheten til å vinne inntil 2 millioner kroner. Størrelsen på premien avgjøres ved at det trekkes seks tall, og for hvert av disse seks tallene Extra-kandidaten har på sitt spillebrett, kan hen klatre ett steg opp på premiestigen.

Uansett hvordan Extra-kandidaten gjør det på trekning, er man er alltid sikret inngangspremien, altså det laveste trinnet man begynner på.

I forrige uke ble Extra-kandidaten en kvinne fra Fredrikstad, som raskt økte inngangspremien på 300 000 kroner til over 1 million kroner.

- Da ble jeg millionær! Det er ikke dårlig på en tirsdag. Jeg var så spent for TV-sendingen at jeg ikke klarte å slappe av. Jeg fikk så høy puls. Jeg synes inngangssummen på 300 000 var mye penger. 1,3 millioner er veldig mye, og nå drypper det litt på barna. Jeg ringte dem før TV-sendingen og sa at jo mer jeg vinner, jo mer blir det på dere, fortalte kvinnen.

Men hun skulle ikke gi vekk alt: Noen kroner går til reisekassa.

- Vi har alltid reist mye, men på grunn av koronapandemien har det vært to år uten. Nå blir det en tur, men jeg vet ikke helt hvor. Vi får se litt på det, sa Fredrikstad-kvinnen og la til:

- Jeg tror ikke jeg får sove i natt. Det er litt uvirkelig dette her.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Bilde, ramme og brett

Det er ikke bare Extra-kandidatens premie som er baseres på hvor mange riktige hovedtall man har på spillebrettet–og også disse premiene kan til dels bli høye beløp. Det har for eksempel hendt at noen sikrer seg første bilde alene til flere hundre tusen i premie. Det er også fullt mulig at samme spiller har for eksempel både første bilde og første ramme.

  • Første bilde: Vinnes av den som først fyller alle de ni rutene i midten av spillebrettet.

  • Første ramme: Vinnes av de som først fyller alle rutene i ytterkant av spillebrettet.

  • Første brett: Vinnes av de som først fyller hele spillebrettet sitt med tall.

  • Bilde: Vinnes av de som har fylt alle de ni rutene i midten av spillebrettet når alle de 47 tallene er trukket.

  • Ramme: Vinnes av de som har fylt alle rutene i ytterkant av spillebrettet når alle de 47 tallene er trukket.

  • Brett: Vinnes av de som har fylt hele spillebrettet når alle de 47 tallene er trukket.

Extra-sjansen

En siste premiemulighet er Extra-sjansen. Det trekkes et tilfeldig antall spillere (fra 1 til 25) som deler en fast premiepott på 100 000 kr.

Lykke til!

Vinnersjanse Extra

I Extra er det rundt 450 000 spillebrett i spill pr. trekning, og da blir vinnersjansen 1:450 000 pr. brett. Det er to brett pr. kupong, slik at vinnersjansen pr. kupong er ca. 1:225 000

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 1 552 492

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 69 (Første brett)

  • Antall millionærer i 2023: 23

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 2 000 000 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler