extravinnerhistorie

Extra: - Ingen grunn til å trekke videre

De som så Extra-trekningen tirsdag kveld fikk se en Extra-kandidat som virkelig hadde hellet med seg. 

EXTRA: Hver tirsdag kan man se Extra-trekningen på NRK2 kl. 18.45.Trine Hisdal/Tinagent
Forfatterbilde Norsk TippingSverreHoumbPublisert:26. mai 2021Endret:3. januar 2023

Det var deilig og sommerlig for de fleste som benket seg foran Extra-trekningen tirsdag kveld og Extra gikk inn i sommeren med vinnere, god stemning og en del spenning. Størst spenning var det som vanlig knyttet til Extra-kandidaten. 

Tre strake

Extra-kandidaten har muligheten til å vinne inntil 2 millioner kroner, og størrelsen på premien avgjøres ved at det trekkes seks tall. For hvert av disse seks tallene Extra-kandidaten har på sitt spillebrett, jo høyere premie får vedkommende.

Det er allikevel ikke alltid at kandidaten får inn alle tallene. Noen  får ikke inn ett eneste tall og blir stående på inngangssummen. Noen får inn ett eller to tall og hvis de er skikkelig heldige, tre tall. Tirsdagens Extra-kandidat, ei kvinne fra Årdal i Vestland, hadde ett helt annet drag i spillebrettet sitt. 

Ikke noe vits i å trekke videre

Kvinnen spilte på disse tallene 10 - 40 - 36 - 15 - 6 - 43

Det først tallet - 10 - gikk inn. Det andre tallet - 40 - gikk inn, og det tredje strake tallet som ble trukket ut - 36 - gikk også inn.

Dermed klatret Årdalskvinnen rett til topps, vant to millioner kroner og ble Extra-millionær etter tre trukne tall, og som programleder Truls Pedersen konkluderte etter det tredje tallet: "Jadda, hun hadde det også. Her er det ingen grunn til å trekke videre." Tallene 15, 6 og 43 ble altså stående ubenyttet (!) 

- Helt rått

- Fy fader altså! Unnskyld at jeg banner men dette er jo helt rått! Dette var veldig kjærkomment, og nå er jeg nærmest målløs - ja ikke helt målløs da, sier den heldige kvinnen fra Årdal og ler godt.

- Oioioi! Nå må jeg jaggu meg ha et glass vin i kveld og feire, dette var helt utrolig. Jeg skal sikkert ha det litt kjekt med noen gode venner i helga også, sier kvinnen som har levert Extra jevnt og trutt i flere år. 

- Jeg har levert disse kupongene fast i mange år og de har gitt noen småpremier. Jeg har vunnet noen brett på de men har vel ikke vunnet noen rammer så sant jeg kan huske, men så plutselig! Dette var helt hinsides, sier hun avslutningsvis. Kvinnen ønsker å være anonym.  

Vi gratulerer!Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider. Flere spillere med Extra-flaks

Første brett

 • En kvinne fra Årnes fikk første brett og vant 74 235 kroner. Spillet var kjøpt på mobil. 

Første bilde

 • En kvinne fra Bærum vant 61 860 kroner. Spillet var kjøpt på Narvesen i Sandvika. 

 • En kvinne fra Larvik vant 61 860 kroner. Spillet var kjøpt på Meny Øya i Larvik. 

Første ramme

 • En kvinne fra Harstad vant 346 440 kroner. Spillet var kjøpt på mobil. 

13 spillere delte 100 000 kroner

Extrasjanse-potten på 100 000 kroner ble fordelt på 13 spillere tirsdag 01.06. Det betyr at vi kan gratulere de  heldige vinnerne med 7 690 kroner hver i premie.

Her er trekningsresultatene og Extrasjanse-vinnerne 

Gratulerer til alle Extra-vinnerne.

Dette er Extra

Extra er et bingo-lignende lotterispill hvor det trekkes 47 av totalt 75 tall. En kupong har 2 spillebrett, og hvert brett består av 18 tall og 7 friruter. Det er 16 vinnermuligheter på kupongen og det trekkes ut en Extra-kandidat hver tirsdag, som har mulighet til å vinne toppremien på 2 millioner kroner. 

Ord og uttrykk i Extra

I Extra er det 16 vinnermuligheter. En tilfeldig spiller trekkes ut som Extra-kandidat, og får muligheten til å vinne inntil 2 millioner kroner. Størrelsen på premien avgjøres ved at det trekkes seks tall. For hvert av disse seks tallene Extra-kandidaten har på sitt spillebrett, jo høyere premie får vedkommende.

I tillegg til denne premien er det flere premier som er basert på hvor mange riktig hovedtall man har på spillebrettet.

 • Første bilde: Vinnes av den som først fyller alle de ni rutene i midten av spillebrettet.

 • Første ramme: Vinnes av de som først fyller alle rutene i ytterkant av spillebrettet.

 • Første brett: Vinnes av de som først fyller hele spillebrettet sitt med tall.

 • Bilde: Vinnes av de som har fylt alle de ni rutene i midten av spillebrettet når alle de 47 tallene er trukket.

 • Ramme: Vinnes av de som har fylt alle rutene i ytterkant av spillebrettet når alle de 47 tallene er trukket.

 • Brett: Vinnes av de som har fylt hele spillebrettet når alle de 47 tallene er trukket.

En siste premiemulighet er Extra-sjansen. Det trekkes et tilfeldig antall spillere (fra 1 til 25) som deler en fast premiepott på 100 000 kr.

Vinnersjanse Extra

I Extra er det rundt 450 000 spillebrett i spill pr. trekning, og da blir vinnersjansen 1:450 000 pr. brett. Det er to brett pr. kupong, slik at vinnersjansen pr. kupong er ca. 1:225 000

 • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 1 552 492

 • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 69 (Første brett)

 • Antall millionærer i 2023: 23

 • Høyeste premieutbetaling i 2023: 2 000 000 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler