lotto

Får vi månedens fjerde alenevinner på rad?

Månedens tre Lotto-trekninger har resultert i tre Lotto-millionærer, som alle har vunnet hver sin førstepremiepott på over 14 millioner kroner. Får vi en fjerde alenevinner på rad lørdag?

NYE SJANSER LØRDAG: Hver lørdag, året rundt er det Lotto-trekning og lørdag 22. juli er intet unntak. Hvor mange får sju rette i månedens fjerde trekning?Foto: Norsk Tipping
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:20. juli 2023

I snitt vinner rundt tre Lotto-millionærer hver lørdag. Noen ganger blir det flere, noen ganger blir det færre - her er det tallene som bestemmer.

Til nå har månedens Lotto-trekninger resultert i akkurat det samme: én alenevinner av drøyt 14 millioner kroner hver av lørdagene.

Lotto
Spillefrist lørdag kl. 18:00
Lever spill

Lørdag 22. juli er det klart for månedens fjerde Lotto-trekning. Sju nye tall skal trekkes ut, og en førstepremiepott på ca. 14 millioner kroner skal deles ut til den eller de som gjetter sju rette.

Til tross for at vinnersjansen på førstepremien i Lotto er mildt sagt liten (1:5,4 mill. per rekke) har det faktisk blitt utbetalt over 7 500 millionpremier siden den første Lotto-trekningen i 1986.

Hele månedens første Lotto-pott til Vestre Toten

Lørdag 1. juli gikk månedens første Lotto-trekning av stabelen. Kun en rekke med sju rette gikk inn og sørget for at førstepremiepotten på 14,3 millioner kroner gikk til en heldig alenevinner – en kvinne fra Vestre Toten kommune i Innlandet.

– Nei, jeg har ikke sjekka kupongen, sa damen nølende da Norsk Tipping slo på tråden.

Da kan det kanskje være greit at du setter deg ned og puster med magen, foreslo vi. – Du er nemlig den eneste med sju rette i Lotto i kveld og har vunnet 14,3 millioner kroner.

– Du tuller! Å herregud. Nå blir jeg både varm og svett, sa kvinnen, som likevel beholdt roen.

Birkenesing så tallene gå inn på tv-trekningen

Nøyaktig en uke senere var det også bare en rekke med sju rette på. En kvinne fra Birkenes kommune i Agder hadde levert vinnerreken i et systemspill. Da Norsk Tipping ringte henne lørdag kveld var hun allerede klar over at hun hadde vunnet.

– Jeg og mannen min satt og fulgte med på tallene og så at vi hadde først tre, fire, fem, seks og sju rette! Jeg kunne ikke tro det, men det stemte jo, strålte kvinnen glad.

– Nå er jeg helt kokt i hodet, men så utrolig gøy.

Drammenser fikk millionbudskap på sofaen

Så forrige helg var det igjen kun en av alle innleverte Lotto-rekker som inneholdt den riktige tallkombinasjonen som ble trukket ut. En mann fra Drammen kommune i Viken hadde akkurat kommet inn døra hjemme og lagt seg på sofaen da Telefonen fra Hamar ringte.

– Du kødder! Herregud, jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg er helt målløs, sa mannen sjokkert og la til:

– Nå skjelver jeg skikkelig.

Drammenseren måtte lande litt og la den mildt sagt overraskende nyheten synke inn, men en ny bil vurderte han allerede å unne seg.

– Dette blir en sommer jeg virkelig kommer til å huske, avsluttet han lattermild og glad.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Godt over 7 500 Lotto-millionærer

Siden den første Lotto-trekningen i 1986 har nøyaktig 7 577 nordmenn blitt Lotto-millionærer. 

Flertallet av de 7 577 Lotto-vinnerne kommer fra Viken. Dette er topp fem fylkes-lista:

  1. Viken - 1 721 Lotto-millionærer

  2. Vestland - 911 Lotto-millionærer

  3. Trøndelag - 735 Lotto-millionærer

  4. Oslo - 715 Lotto-millionærer

  5. Innlandet - 664 Lotto-millionærer

Nye ca. 14 millioner i potten lørdag

Neste Lotto-trekning er lørdag 22. juli. Hvilke tall som blir trukket ut og hvor mange som deler Lotto-potten da, vet ingen. Det som er helt sikkert er at det igjen vil ligge ca. 14 millioner kroner i førstepremiepotten. 

Lykke til!

Lotto
Spillefrist lørdag kl. 18:00
Lever spill

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler