flaxvinnerhistorie

Ble Flax-millionær på 30-årsdagen: - Stod der og gapte

En mann fra Siggerud fikk to MillionFlax-lodd på 30-årsdagen av mamma, vant 1 million kroner på det ene og ga bort noen hundretusen til broren. 

Forfatterbilde Norsk TippingGroSynstadPublisert:1. april 2021Endret:2. januar 2023

- Jeg var og handlet. Og det var helt tilfeldig at jeg kjøpte med meg fem Flax-lodd. Jeg overrasket den ene sønnen min med bursdagsgave og to Flax-lodd.  På det ene loddet skrapte han frem tre like million-symboler kroner. Det første han sa var at han skulle gi bort noe av gevinsten til broren sin, forteller mammaen.

Familien satt hjemme og koste seg da vi ringte. I tillegg til bursdagsfeiring for 30-åringen, ble det selvsagt også behørig feiring av Flax-millionen.

- Stod der og gapte

Rett etter sønnen hadde skrapt MillionFlax-loddet, pilte de bort til Extra Siggerud hvor moren hadde kjøpt loddet for å sjekke om alt stemte.

- Jeg spiller aldri og har ikke peiling på Flax-lodd, så jeg tenkte at her var det noe feil. Det var for godt til å være sant, forteller sønnen.

- Jeg snakket med hun ene som jobbet på butikken. Hun scannet loddet og sa «herregud», «herregud». Da skjønte vi det. Vi hadde på munnbind, og stod der og gapte begge to. Men jeg klarte å beholde roen og ikke freake helt ut. Jeg kunne ikke stå og hoppe opp og ned der. Men det var en veldig kul reaksjon av hun som sjekket loddet, det så ut som om nærbutikken satte pris på at jeg hadde vunnet, forteller Siggerud-mannen.

- Helt tøysete

Han var aldri i tvil om hva han skulle gjøre med gevinsten. Det første han tenkte på var å gi bort noen hundretusen til broren sin.

- Det er hyggelig å gi bort, sier han og legger til:

- Det er helt tøysete å vinne en million på 30-årsdagen. Nå har jeg et glass rødvin i den ene hånden og deg på telefonen i den andre, sier mannen, som skal investere resten av pengene i en leilighet i Oslo hvor han bor.

 

            

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansenfor toppremien på 1 million kroner 1:600 000. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600 000 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2020: (alle typer Flax-lodd): 9 394 265

  • Antall førstepremieutbetalinger 2020 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: i 2020: 51 (26 millionutbetalinger fysisk Flax, 25 millionutbetalinger digital Flax)

  • Antall millionærer i 2020: 51

  • Høyeste premieutbetaling i 2020: 4 800 000 kr (Flax for livet)

    

 

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:600 030. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600 030 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

Alle Flax-lodd har 18-års aldersgrense. Hjelpelinjen.no

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: (alle typer Flax-lodd): 17 219 171 (fysiske Flax lodd:  7 625 376, digitale Flax-lodd: 9 593 795)

  • Antall førstepremieutbetalinger 2023 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: 44 (29 millionutbetalinger fysisk Flax, 15 millionutbetalinger digital Flax)

  • Antall millionærer i 2023: 44

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 800 000 kr (Flax for livet, fysisk lodd)

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler