flaxvinnerhistorie

Fire FLAX-millionærer på én uke

I løpet av den andre helga i januar fikk vi fire nye MillionFlax-millionærer. Tre av de, en mann (28) fra Trondheim, samt en kvinne og en mann fra Stavanger, skrapte til stor overraskelse frem hver sin million.

FRESH FLAX: MillionFlax markerer det nye året med nytt og oppgradert utseende. Per dags dato gjenstår det seks millionpremier på dette loddet.Adobe Stocks/Norsk Tipping
Forfatterbilde Norsk TippingLineTrollerForfatterbilde Norsk TippingOla ThorsetPublisert:11. januar 2022Endret:3. januar 2023

Det nye året er så vidt i gang og allerede har hele fire millionpremier gått på det nye MillionFlax-loddet. Den første millionvinneren var en kvinne fra Oslo. Hun hadde kjøpt loddet mandag 3. januar, men på grunn av jobb rakk hun ikke å levere det inn før påfølgende fredag.

Deretter kom de tre neste millionærene trillende inn som perler på en snor ...

Med fire av toppremiene vunnet er det per dags dato seks milliongevinster igjen der ute. Om det fortsetter å ramle inn vinnere i samme tempo som det hittil har gjort, blir spennende å se. Men for nå, la oss ta en nærmere titt på de ferskeste Flax-millionærene.   

To jubelrop i Stavanger

I løpet av de første dagene av 2022 kunne to siddiser slippe MillionFlax-jubelen løs.

Først ut var en kvinne fra Hafrsfjord i Stavanger kommune i Rogaland. Rett før helgen var hun en tur innom Randaberg utenfor Stavanger, og dro i samme slengen innom en matbutikk hvor hun også kjøpte med to MillionFlax-lodd. 

– På det ene vant jeg 25 kroner. Lørdag gikk jeg til Stavanger sentrum og en Narvesen-kiosk. Der kjøpte jeg et nytt lodd for de 25 kronene, og da jeg kom hjem satte jeg meg ned for å skrape, forklarer hun når Norsk Tipping tar kontakt samme dag som hun vekslet inn vinnerloddet.

Snart ble det klart at dette var et MillionFlax-lodd utenom det vanlige. Litt etter litt dukket millionbeløpene opp bak skrapefeltet – tre til sammen. 

– Da holdt jeg på å besvime, og måtte se på loddet mange ganger. Så ringte jeg mannen min, som ikke var hjemme. Han trodde det nesten ikke, og det endte med at jeg måtte sende et bilde av Flax-loddet, ler den heldige vinneren, som ønsker å være anonym.

Hun var såpass nervøs for at noe skulle hende med det dyrebare loddet at hun endte med å sove med det ved siden av seg på nattbordet frem til hun endelig fikk levert det.

Foreløpig er det kun mannen som vet om den hyggelige Flax-overraskelsen, og hun har heller ingen planer om å fortelle noen andre om det ennå. 

– Har jeg virkelig vunnet én million på Flax? Jeg fikk én av ti toppremier i hele Norge. Det er ganske utrolig, kommenterer hun fortsatt litt overrumplet.

Hva hun skulle bruke premien på var foreløpig litt uklart.

– Jeg ser det litt an, og er ganske nøktern av meg, humrer den ferske millionæren, som nå skal plassere bildet av vinnerloddet bak glass og ramme. 

Million-loddet hadde hun kjøpt hos Narvesen Arneageren i Stavanger.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.  Stavanger-vinner nr. 2 var en kar i 50-åra. Han hadde kjøpt noen lodd i helga, men det ble ikke skraping før mandag 10. januar. 

- Jeg og kona satt ved kjøkkenbordet da jeg kom på at vi hadde noen Flax-lodd som måtte skrapes. På det ene av dem dukket milliongevinsten opp, sier en glad Stavanger-mann, som ønsker å være anonym. 

Det vil si: Det tok litt tid før det gikk opp for de to.

- Det er jo ganske liten skrift, så vi måtte holde loddet opp mot lyset og sjekke flere ganger, humrer han. 

Dagen etter gikk turen til kommisjonæren som hadde solgt loddet. 

- Hun jeg hadde kjøpt loddet av, sto i kassa også da jeg skulle levere det. Hun spurte om jeg ville ha cash eller lodd tilbake, forteller han. 

- Jeg måtte be henne se én gang til på loddet. Da ble det ganske munter stemning, sier vinneren - som naturlig nok valgte å se bort fra «tilbudet» om Flax-lodd for 1 million kroner. 

Den sindige siddisen hadde rukket å legge noen planer for premien da vi snakket med ham. Først skulle kona få et ønske oppfylt.

- Hun har pratet om at vi trenger nytt kjøkken, så det blir til at vi realiserer det nå. I tillegg blir det ny seng. Ellers skal det nok spares; det er kjekt å ha litt på lur, sier han - og legger til at det blir en liten feiring på en av Stavangers restauranter med familien. 

Vinnerloddet hadde han kjøpt hos Coop Prix Randabergveien.

Hoppet i sofaen av glede

En 28 år gammel mann fra Trondheim endte med å hoppe i sofaen da han skrapet frem millionen sin lørdag 8. januar.

– Jeg kjøpte flere MillionFlax-lodd sammen med kjæresten min, og vi skrapte de sammen da vi kom hjem, forklarer han.

Det skulle vise seg at lodd nummer sju skilte seg vesentlig ut fra de andre loddene i remsa.

– Kjæresten min trodde at jeg tullet da jeg ropte at jeg hadde vunnet en million, men så begynte vi begge å hoppe i sofaen av glede, ler trondheimsvinneren.

Da Norsk Tipping tok en prat med den ferske millionæren hadde han og kjæresten allerede vært inne på tanken om å kjøpe en leilighet.

– Vi får se. Det er i hvert fall en mulighet, avslutter den blide sofahopperen, som ønsker å være anonym.

Millionloddet hadde han kjøpt hos Obs City Lade.

Norsk Tipping gratulerer alle de heldige Flax-vinnerne, og venter spent på nye! 

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:600 030. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600 030 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

Alle Flax-lodd har 18-års aldersgrense. Hjelpelinjen.no

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: (alle typer Flax-lodd): 17 219 171 (fysiske Flax lodd:  7 625 376, digitale Flax-lodd: 9 593 795)

  • Antall førstepremieutbetalinger 2023 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: 44 (29 millionutbetalinger fysisk Flax, 15 millionutbetalinger digital Flax)

  • Antall millionærer i 2023: 44

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 800 000 kr (Flax for livet, fysisk lodd)

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler