flaxvinnerhistorie

To Flax-millionærer på to dager

Med to dagers mellomrom var det to personer som kunne slippe Flax-jubelen løs. Begge sikret seg 1 million kroner etter å ha skrapet frem tre millionsymboler på MillionFlax. 

FLAX: MillionFlax ser slik ut og er ute i butikkene nå.Adobe Stocks/Norsk Tipping
Forfatterbilde Norsk TippingSteinarBjørnssonForfatterbilde Norsk TippingSverreHoumbPublisert:26. april 2021Endret:2. januar 2023

En kvinne i 60-årene fra Oslo og en mann i 50-årene fra Trondheim fikk en opplevelse de sent vil glemme. Lørdag 24. april skrapte Oslo-kvinnen frem tre million-symboler på et Flax-lodd. To dager senere skjedde det igjen. Mandag 26. april var det en heldig trønder som fikk kjenne vinnerlykken på kroppen.  

Kvinne fra Oslo - trodde ikke det hun så

- Jeg hadde kjøpt fire lodd med fra butikken, og hadde nesten glemt dem litt, så det var litt sent da jeg satte meg ned for å skrape. I bonus-feltet på et av loddene kom det først to millionsymbol, og så kom det tredje og jeg tenkte "hva i all verden, det kan ikke stemme?" 

- Jeg måtte sjekke om og om igjen om det stemte. I tillegg fikk jeg barna mine til å sjekke loddet før jeg kunne føle meg trygg på at det faktisk var et vinnerlodd, forteller en lattermild vinner.

- Det var veldig gøy! Jeg har jo spilt en del Flax gjennom årene, så det var kanskje på tide? spør hun retorisk og ler. 

Reiselysten

- Jeg har ikke så store planer akkurat nå. Jeg har gitt litt til barnebarna og hadde det vært andre tider skulle vi nok ha reist litt, men det får heller vente. Jeg går snart av med pensjon så jeg skal nok få brukt premien til noe kjekt. forteller en glad og fornøyd vinner. 

Vinnerloddet ble kjøpt på Narvesen Manglerud T-bane.

Mann fra Trøndelag -  alltid Flax-lodd under tallerkenen

- Det føles bra så langt. Det er litt uvant, dette, men det blir jo morsomt når pengene kommer på konto, sier en fornøyd trønder - som dro til skikkelig i familieselskapet i helgen og ble millionær med MillionFlax.

- Vi skraper både i ny og ne i familien vår. Vi har ofte Flax-lodd som julegaver og påskjønnelser, og legger et lodd under hver deltakers tallerken når det er fest, sier den glade Flax-vinneren.

- Jeg måtte jo sende loddet rundt etter at jeg hadde skrapt det. Det var så mange nuller at jeg trengte å få det verifisert av de andre rundt bordet. Det ble heller ingen slåsskamp om loddet, sier han og humrer.

Klar for tur

- Egentlig har jeg ikke hatt noe spesielt jeg har drømt om, men det skal nok bli en heidundrandes ferietur med familien når koronasituasjon roer seg ned. Det blir nok først til neste år at det skjer, sier mannen som synes det er fint å ha noe å glede seg til i hverdagen.

Vinnerloddet ble kjøpt på Narvesen Valentinlyst i Trondheim.

Vi gratulerer begge vinnerne! 

Flere Flax-millioner igjen

Fysisk MillionFlax kommer ut i serier i butikkene, flere ganger i året.  Kvinnen fra Oslo og mannen fra Trondheim utgjør vinner nummer sju og åtte av totalt 12 millionpremier i denne serien.

Flax kan også skrapes digitalt. Her er det ingen begrensninger på hvor mange millionpremier som kan vinnes. Digital Flax har samme vinnersjanse som fysisk Flax. 

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:600 030. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600 030 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

Alle Flax-lodd har 18-års aldersgrense. Hjelpelinjen.no

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: (alle typer Flax-lodd): 17 219 171 (fysiske Flax lodd:  7 625 376, digitale Flax-lodd: 9 593 795)

  • Antall førstepremieutbetalinger 2023 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: 44 (29 millionutbetalinger fysisk Flax, 15 millionutbetalinger digital Flax)

  • Antall millionærer i 2023: 44

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 800 000 kr (Flax for livet, fysisk lodd)

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler