flax

FLAX i gave? Hvordan bør man reagere?

Skylder man penger dersom man vinner på Flax-loddet man fikk i gave? Finnes det i det hele tatt noen uskrevne regler når man gir bort Flax? Her er tre Flax-dilemmaer man kan bryne seg på.

Forfatterbilde Norsk TippingGunhildVike NeråsPublisert:3. januar 2022Endret:3. januar 2023

Mange velger å gi bort Flax-lodd i gave, men en eventuell premie kommer ofte brått på for alle involverte. Burde man være man kritisk til hvem man gir Flax-lodd til, eller unner man alle å vinne uansett? Benytt gjerne muligheten til å ta en ærlig runde med dilemmaene under for å se hva du egentlig forventer av deg selv og andre.

Dilemma 1: En venn vinner

Dagen etter en bursdagsfest hos en venn, tikker det en melding inn på mobilen. Bursdagsbarnet har vunnet 1 million kroner på et av loddene du gav dem. Selv om vennen er tydelig takknemlig, står det ingenting om hva hun/han tenker å gjøre med premien. Bør man den som gav loddet kunne forvente å få en del av premien, og i så fall, hvor mye?

Dilemma 2: Et familiemedlem vinner

Alle har fått ett Flax-lodd som bordkort i familieselskapet (gjestene er selvfølgelig alle over 18 år). Si at du satte deg ved siden av familiemedlemmet som tar millionen. Forventer du en bit av premien i større eller mindre grad enn om det hadde vært en venn? Er det innafor å bli bitter på at man valgte "feil" stol? Ville du selv brukt Flax-lodd som bordkort eller lignende her?Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.LES OGSÅ: Slik unngår du at pengespill blir et problem

Dilemma 3: Man vinner selv

Så vinner man plutselig toppremien på et lodd som man har fått av noen andre. Tante Trude gikk for Flax-lodd istedenfor penger i årets gavekonvolutt. Bør man føle seg forpliktet til å dele med henne? Det er fort en sjanse for at tante Trude synes man skylder henne å bli med på oppussingen av badet – det var tross alt hun som kjøpte loddet. Hva ville du selv gjort?

Millionflax i ny drakt

MillionFlax har ikledd seg friskt nytt design fra og med januar 2022. Nå er det dype blå- og grønntoner som gjelder. Følger man med gjennom året, vil man merke at det har vært mange illustratører i sving i arbeidet med årets "kolleksjon". Her er årets første utgave:

Lykke til!

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:600 030. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600 030 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

Alle Flax-lodd har 18-års aldersgrense. Hjelpelinjen.no

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: (alle typer Flax-lodd): 17 219 171 (fysiske Flax lodd:  7 625 376, digitale Flax-lodd: 9 593 795)

  • Antall førstepremieutbetalinger 2023 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: 44 (29 millionutbetalinger fysisk Flax, 15 millionutbetalinger digital Flax)

  • Antall millionærer i 2023: 44

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 800 000 kr (Flax for livet, fysisk lodd)

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler