flaxvinnerhistorie

FLAX: Impulsloddet ble til 10 000 kroner i måneden

Kvinnen i 30-årene fra Rennesøy skulle bare bli av med de resterende kronene på spillekontoen sin. Valget falt på et Flax for Året-lodd til 10 kroner–og der lå det tre like symboler.

HADDE FLAX: Timing var virkelig nøkkelordet for den heldige kvinnen som skrapte frem toppremien i Flax for Året 7. februar.
Forfatterbilde Norsk TippingGunhildVike NeråsPublisert:7. februar 2022Endret:3. januar 2023

– Det kommer så godt med, sier den glade vinneren fra Rennesøy i Rogaland. Kvinnen i 30-årene sier hun aldri hadde forventet at impulskjøpet faktisk skulle bli til en så stor premie: 10 000 skattefrie kroner hver måned i ett år.

– Da det stod at jeg hadde vunnet, tenkte jeg det måtte være en reklame eller noe. Det kunne jo ikke være sant, klukkler hun.

Boligprosjektet

Timingen kunne knapt vært bedre, ifølge vinneren selv:

– Vi har nettopp kjøpt nytt hus, så dette hjelper veldig på med både oppussing og dyre strømregninger. Dette var virkelig gøy!

Vinnerkupongen ble kjøpt via mobil.

Norsk Tipping gratulerer!

Les mer: Abonnér på Vikinglotto, Lotto, Joker og EurojackpotNorsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.  Over 9 millioner premieutbetalinger i 2021

På tvers av hele Flax-porteføljen ble det totalt i 2021 utbetalt svimlende 9,6 millioner Flax-premier, de aller fleste av dem på fysiske skrapelodd. Det er nok ingen overdrivelse å si at det hver dag vinnes små og store summer her til lands på Flax—og ett av disse er altså Flax for Året, hvor det gjelder å skrape frem tre Flax for Året-symboler. Har man virkelig hellet med seg, kan man som kvinnen fra Rogaland vinne litt ekstra frihet i ett helt år.

Flax for Året kan kjøpes hos kommisjonær eller på nett, koster 10 kroner og har en toppremie på 120 000 kroner fordelt på 12 månedlige utbetalinger på 10 000 kroner. Vinnersjansen er 1:1 000 000.

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:600 030. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600 030 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

Alle Flax-lodd har 18-års aldersgrense. Hjelpelinjen.no

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: (alle typer Flax-lodd): 17 219 171 (fysiske Flax lodd:  7 625 376, digitale Flax-lodd: 9 593 795)

  • Antall førstepremieutbetalinger 2023 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: 44 (29 millionutbetalinger fysisk Flax, 15 millionutbetalinger digital Flax)

  • Antall millionærer i 2023: 44

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 800 000 kr (Flax for livet, fysisk lodd)

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler