flaxvinnerhistorie

Richard (31) ble hoppende glad da han vant i Flax for livet

Richard Svingen Granheim og samboeren Siv-Anett Storsveen hadde først vansker med å tro at de hadde vunnet, men nå er stemningen på topp. 

STOR GLEDE: Flax for livet-vinner Richard Granheim og samboer Siv-Anett Storsveen turte nesten ikke å tro det var sant til å begynne med. Nå gleder de seg stort over premien.Ola A Thorset
Forfatterbilde Norsk TippingSteinarBjørnssonPublisert:13. januar 2021Endret:2. januar 2023

Richard Svingen Granheim (31) fra Jømna i Elverum, Innlandet, fikk seg litt av en overraskelse da han skrapte et digitalt Flax for Livet-lodd på nyåret. Bak et av lykketallene gjemte det seg et Flax for Livet-symbol. 

Flax kan skrapes digitalt her

En helt vanlig kveld

Det var kveld og Richard var hjemme med familien og slappet av foran tv-en da han bestemte seg for å prøve lykken på et par Flax for Livet-lodd. 

- Jeg skraper Flax-lodd av og til. Etter å ha prøvd et par lodd, fikk jeg se Flax for livet-symbolet bak et av lykketallene. Så kom det opp at jeg hadde vunnet toppremien på 20 000 kroner i året i 20 år.

- Det er helt sjukt. Det er nesten så det ikke har gått opp for meg ennå, forteller Richard til Norsk Tipping noen dager etter at han skrapte fram toppgevinsten.  

Trodde ikke det han så 

Samboeren Siv-Anett Storsveen (31) satt ved siden av Richard i sofaen. Hun trodde først han tullet. Selv turte han heller ikke helt å tro på det. 

- Nei, det var vanskelig å ta det innover seg. Derfor ble jeg ble litt paff da dere ringte og bekreftet at jeg hadde vunnet, sier Richard. 

Paret har siden fortalt det til sine nærmeste. 

- Vi har fått masse gratulasjoner fra venner og familie. Alle unner oss dette, sier Siv-Anett. 

(Artikkelen fortsetter under bildet)

GLEDESKYSS: Richard Svingen Granheim og samboer Siv-Anett Storsveen i sitt hjem på Jømna i Elverum. (Foto: Ola Thorset)

- Kommer godt med

- Vi er veldig, veldig glade for premien. Med tre barn, et oppussingsprosjekt gående og studietilværelse for meg, kommer pengene godt med, legger Siv-Anett til.

Richard ser for seg en oppgradering på bilfronten etter hvert. 

- Det blir nok en ny bil og garasje etter hvert, sier Flax-vinneren fra Elverum.

Tre toppremie-nivåer

Flax for Livet kan du kjøpe hos kommisjonær eller digitalt.

I Flax for Livet er det tre ulike premier som utbetales månedlig over flere år:

  • 20 000 kroner i måneden i 20 år - til sammen 4,8 millioner kroner

  • 10 000 kroner i måneden i 10 år - til sammen 1,2 millioner kroner

  • 5000 kroner i måneden i 5 år - til sammen 300 000 kroner

Vinnersjansen for hver av dem er 1:1,2 mill. pr. lodd. De månedlige utbetalingene blir indeksregulert én gang i året, slik at premien holder følge med prisstigningen.

Flax kan skrapes digitalt her

OPPUSSING: Med et hus som er under oppussing, kommer pengene godt med, sier paret. (Foto: Ola Thorset)

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:600 030. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600 030 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

Alle Flax-lodd har 18-års aldersgrense. Hjelpelinjen.no

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: (alle typer Flax-lodd): 17 219 171 (fysiske Flax lodd:  7 625 376, digitale Flax-lodd: 9 593 795)

  • Antall førstepremieutbetalinger 2023 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: 44 (29 millionutbetalinger fysisk Flax, 15 millionutbetalinger digital Flax)

  • Antall millionærer i 2023: 44

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 800 000 kr (Flax for livet, fysisk lodd)

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler