flax

Grete vant 1 mill. i fjor – nå er Flax Julekalender her igjen

Grete Pettersen Røddesnes (44) fra Hegra kan i disse dager se tilbake på ett år som Flax Julekalender-millionær. Det hele startet en sen kveld på nattevakt ...

FERIE: Grete Pettersen Røddesnes nøt Italia med venninner da Norsk Tipping snakket med henne ett år etter julekalender-gevinsten.Foto: privat
Forfatterbilde Norsk TippingLineTrollerPublisert:30. oktober 2023Endret:13. mars 2024

Endelig er Norges mest populære julekalender tilbake i butikker, kiosker og bensinstasjoner rundt om i landet.

For nesten nøyaktig ett år siden – nærmere bestemt lørdag 29. november 2022, endte Grete Pettersen Røddesnes fra Hegra i Stjørdal kommune i Trøndelag opp med å skrape frem toppremien på 1 million kroner på en digital Flax Julekalender. (Les mer om forskjellen på fysiske og digitale kalendere i nest siste avsnitt i artikkelen)

Nesten nøyaktig ett år etter den første vinnersamtalen med den da ferske Flax-millionæren, slo vi på tråden på ny for en liten statusoppdatering og et aldri så lite tilbakeblikk på hvordan det var å vinne 1 million kroner.

Vant 1 mill. på nattevakt

Grete, som til daglig er ansatt ved en barnevernsinstitusjon, var midtveis inn i en venninnetur i Italia da vi ringte henne. I Romeo og Julies romantiske «hjemby» Verona tok hun seg tid til en liten prat med oss på hotellrommet, og vi gikk rett på sak og ba Røddesnes fortelle om vinnerkvelden.

– Jeg jobbet nattevakt, og det var jobbmakkeren min som tidligere på kvelden sa at han hadde lyst til å kjøpe seg et KryssordFlax. Så før jeg la meg tenkte jeg at jeg skulle gjøre det samme, men endte opp med å kjøpe en Flax Julekalender isteden.

Grete nøyde seg verken med å vente til 1. desember eller skrape en luke om dagen. Hun gikk likegodt løs på alle lukene, men da hun var kommet frem til 23. luke stoppet det opp ...

– Det var veldig uvirkelig. Plutselig kom alle tre millionsymbolene på luke nummer 23. Jeg bare slo det fra meg egentlig og tok det bort med en gang. Jeg trodde ikke på at det hadde skjedd, men da jeg la meg etterpå våknet jeg flere ganger og måtte sjekke igjen.

Etter litt søking inne i mobilappen fant hun til slutt million-beskjeden hun lette etter. Likevel turte hun fortsatt ikke å tro at det var sant. Selv ikke etter at hun dagen derpå mottok selveste Telefonen fra Hamar våget hun å ta det inn over seg.

– Det var først da premien var inne på konto at jeg endelig kunne tro på det, ler Røddesnes mens hun mimrer tilbake.

Flax Julekalender er også et pengespill – husk 18-årsgrense.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Byttet bestilt bil

Det neste åpenbare spørsmålet som melder seg er:

– Hva har du gjort med premien?

– Uken før jeg vant hadde jeg bestilt en ny bil. Det endte med at jeg endret bestillingen og valgte en annen.

– Hva ble det?

– Jeg gikk for en Polestar. Ellers fikk ungene penger til boligsparing, også har det blitt litt ekstra reiser det siste året, blant annet til Ungarn, Færøyene, ski-VM i Slovenia – og nå Italia.

Det er likevel ikke de materielle godene som har gjort mest inntrykk på henne.

– Det fineste med hele greia er egentlig hvor utrolig godt det har vært å se hvordan andre var glade på våre vegne. Jeg hadde egentlig ikke tenkt å være så åpen om det, men klarte ikke la være, humrer Grete.

– Det har vært det koseligste med det hele. Det ble en veldig artig greie.

Skal kjøpe på samme dato som i fjor

– Hvordan ser julen ut for deg i år?

– Jeg skal jobbe i julehelgen for fjerde året på rad. Ellers skal jeg kose meg med familie. Det går fint å jobbe på julaften – det er faktisk ganske koselig. Vi feirer jo alltids hjemme en annen dag.

– Også til millionspørsmålet: Blir det Flax Julekalender i år også?

– Haha, selvfølgelig. Ingen tvil. Jeg må jo kjøpe på samme dato som i fjor. Det må bli en tradisjon.

Flax-millionæren kunne fortelle at det var flere i nærområdet som ble frista til å teste flaksen på tampen av fjoråret.

– Jeg bidro nok til å øke Flax Julekalender-salget i bygda. Det var mange som kjøpte i fjor, ler Grete.

På spørsmål om hun noen gang gir bort Flax som gave, svarer hun:

– Ja, det gjør jeg, men ingen har vunnet noe stort. Det var mange som ønsket at jeg skulle gjøre det etter i fjor. Nå føler jeg at jeg har hatt min dose flaks, og det er egentlig fint. Livet går opp og ned, slik det skal gjøre.

JULESTEMNING: Vi tør påstå at årets Flax Julekalender er like fin å se på som den er spennende å åpne.Illustrasjon: Norsk Tipping

Her finner du kalenderen

Flax Julekalender kan kjøpes hos rundt 3 500 dagligvarebutikker, kiosker og bensinstasjoner rundt om i landet. Blant dem gjemmer det seg fire toppremier på 1 million kroner. Vinnersjansen på toppremien er 1: 300 000.

Flax Julekalender kan også kjøpes digitalt, slik Grete Pettersen Røddesnes gjorde. De digitale julekalenderne har umiddelbar trekning. Vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, og det er derfor ikke en øvre grensen for antallet førstepremier som teoretisk kan vinnes.

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:600 030. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600 030 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

Alle Flax-lodd har 18-års aldersgrense. Hjelpelinjen.no

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: (alle typer Flax-lodd): 17 219 171 (fysiske Flax lodd:  7 625 376, digitale Flax-lodd: 9 593 795)

  • Antall førstepremieutbetalinger 2023 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: 44 (29 millionutbetalinger fysisk Flax, 15 millionutbetalinger digital Flax)

  • Antall millionærer i 2023: 44

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 800 000 kr (Flax for livet, fysisk lodd)

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler