flax

Her er Flax-kontrakten

Dersom du noen gang har kjøpt Flax-lodd som gave, eller hatt med Flax-lodd til en vennekveld, har du kanskje opplevd at det kan bli morsomme diskusjoner rundt hvordan en eventuell premie bør fordeles?

FLAX-KONTRAKTEN: Kan være kjekk å ha dersom man får «tre like».  Foto: Norsk Tipping
Norsk Tipping
Publisert:9. oktober 2023Endret:10. oktober 2023

Når man har med seg Flax-lodd i familiemiddager, på besøk hos venner, eller en annen hyggelig sammenkomst, kan det bli snakk om hvordan en potensiell premie skal fordeles. Vi har derfor laget en uformell kontrakt som kan være til hjelp i slike situasjoner. Med denne kontrakten er premiefordelingen i boks.

Bør man dele?

Hva gjør man dersom Flax-loddet du fikk eller ga bort viste seg å romme langt mer enn man turte å håpe på? Er gave en gave uansett, eller finnes det uskrevne regler på når man bør vurdere å gi noe tilbake?  

Dette ville vi finne mer ut av. Derfor gjennomførte vi en undersøkelse om folks vaner og forhold til Flax-lodd.  

Å gi bort Flax-lodd er ganske så vanlig: Av de som kjøper Flax svarer én av tre at de kjøper Flax når de trenger en gave. Det skulle imidlertid vise seg at en tredjedel av de som kjøper Flax som gave sier at det ofte blir diskusjon rundt hvordan en mulig premie skal fordeles. Likevel er det bare 15 prosent som lager en klar avtale i forkant. 

Dette syntes vi var morsomt, og har derfor laget en uhøytidelig kontrakt som kan fylles ut i forkant av skrapingen. Den er helt frivillig å bruke så klart, men kjekk å ha dersom man får «tre like». 

For tenk om det blir en million! 

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:600 030. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600 030 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

Alle Flax-lodd har 18-års aldersgrense. Hjelpelinjen.no

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: (alle typer Flax-lodd): 17 219 171 (fysiske Flax lodd:  7 625 376, digitale Flax-lodd: 9 593 795)

  • Antall førstepremieutbetalinger 2023 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: 44 (29 millionutbetalinger fysisk Flax, 15 millionutbetalinger digital Flax)

  • Antall millionærer i 2023: 44

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 800 000 kr (Flax for livet, fysisk lodd)

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler