flax

Tenk om mamma har Flax

Usikker på hva du skal gi mamma på morsdagen? Gi henne litt Flax da vel – kanskje drypper det litt på deg også?

HEIA MAMMA: En liten vennlig påminner om at i år er det morsdag søndag 11. februar. Foto: Steinar Bjørnsson
Forfatterbilde Norsk TippingLineTrollerPublisert:5. februar 2024Endret:12. mars 2024

Hva gir man egentlig til den som fortjener alt, men kanskje også har alt? Vi slår et slag for Flax.

Million til mor?

Med Flax kan en liten oppmerksomhet bli til noe stort. Blir ikke mamma en av de heldige som skraper frem de største premiene, har hun i det minste kjent på spenningen. For er ikke det halve moroa?

Visste du forresten at MillionFlax er designet for å kunne brukes som «til-og-fra-lapp»? Joda, på baksiden er loddet trykket med et «til-og-fra-felt» og i høyre hjørnet er det et hull for gavebåndet. Så er det egentlig opp til deg om du vil gi loddet til mor som en ekstragave eller som en gave i seg selv. Vi mener at begge deler fungerer helt supert.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Vant 20 000 kroner i måneden i 20 år

I fjor ga morsdagsgaven virkelig uttelling for en mamma fra Elverum i Innlandet. Datteren valgte å gi moren sin en bunke med Flax for Livet, og det skulle vise seg å være en heldig beslutning. På siste loddet lå nemlig toppremien: 20 000 kroner i måneden i 20 år.

– Det kjennes helt uvirkelig. Jeg har da spilt både Lotto og Flax tidligere, men det blir sjelden mer enn de 25 kronene i minstepremie her og der. Vi er et steg opp fra det nå, fastslo den heldige moren da vi kontaktet henne for å gratulere.

– Datteren min sa hun hadde vaklet mellom hvorvidt hun skulle kjøpe tre eller fire lodd. I og med at jeg vant på det siste, får vi vel si at hun valgte riktig, la hun spøkefullt til.

Her finner du Flax

Flax kommer i flere ulike varianter – og kan kjøpes i over 3 500 butikker, kiosker og bensinstasjoner landet over. Flax kan også skrapes digitalt – dog uten skrapestøv.

Flax ønsker alle en riktig god morsdag, og lykke til med skrapinga!

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:600 030. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600 030 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

Alle Flax-lodd har 18-års aldersgrense. Hjelpelinjen.no

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: (alle typer Flax-lodd): 17 219 171 (fysiske Flax lodd:  7 625 376, digitale Flax-lodd: 9 593 795)

  • Antall førstepremieutbetalinger 2023 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: 44 (29 millionutbetalinger fysisk Flax, 15 millionutbetalinger digital Flax)

  • Antall millionærer i 2023: 44

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 800 000 kr (Flax for livet, fysisk lodd)

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler